Min är hämnden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2022-04-08
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127176782
Min är hämnden (e-bok)

Min är hämnden E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-04-08

Styckköp

121

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Min är hämnden är en psykologisk thriller som inte släpper läsaren ur sitt grepp ? och samtidigt en storartad samhällsskildring.?
Le Figaro Littéraire

?Det är fängslande, oroande, otäckt och spännande.?
L?Express

Nobelpristippade Marie NDiaye är tillbaka med en roman som Nouvel Observateur kallade höstens ?främsta och mest skarpslipande diamant? i den franska bokfloden.

Maître Susane, en 42-årig advokat, får besök av en man vid namn Gilles Principaux. Hon tycker sig känna igen honom men kan inte vara säker. Som tioårig flicka var hon hejdlöst förälskad i en fjortonårig pojke som skulle kunna vara han, men vad som egentligen hände då är höljt i dunkel. Blev hon utsatt för något, som hennes far hävdar? Hon litar inte på sina egna minnen.

Det Principaux vill ha hjälp med är ingen liten sak: att försvara hans hustru, som just har tagit livet av parets tre små barn.

I maître Susanes liv flockas samtidigt andra människor. En vag känsla av skuld präglar tillvaron, och nu har ett spöke från det förflutna kommit tillbaka med en hårresande begäran. Men vem är egentligen Gilles Principaux? Skruvarna dras åt i detta drama om sanning och minne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ndiaye Marie

  • Mitt instängda hjärta

    Ndiaye Marie

    Nadia undervisar i samma skola som sin man, Ange. De är båda starkt engagerade lärare som brinner för sitt yrke och sina elever. Men sedan en tid tillbaka är de utsatta för oförklarliga och allt mer brutala trakasserier, som kulminerar i att Ange ...

  • La cheffe

    Ndiaye Marie

    Marie NDiaye blir en alltmer oundgänglig författare för var roman hon skriver. SVT Kulturnyheterna Marie NDiaye är mästerlig på precis den sortens stämning, den som på ytan verkar förhållandevis alldaglig och odramatisk, men där hon låter ana att ...