Slutet blir vår början (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2022-05-15
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127176843
Slutet blir vår början (e-bok)

Slutet blir vår början E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-05-15

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets till svenska bäst översatta kriminalroman 2022!

*** Vinnare av The CWA Gold Dagger för 2021 års bästa spänningsroman i Storbritannien***

En ovanligt gripande och känslostark spänningsroman med oförglömliga karaktärer - om den eviga kampen om ont och gott inom människan, och om hur långt vi är villiga att gå för att skydda vår familj.

För 30 år sedan blev Vincent King en mördare. Nu har han släppts från fängelset och är tillbaka i sin hemstad Cape Haven, Kalifornien. Alla är inte glada att se honom. Som Star Radley, hans ex-flickvän och syster till flickan han dödade. Och Walk, hans bästa vän, som numera är polischef och som var den som satte dit honom.

Duchess Day Radley, Stars dotter, är tretton år gammal och självutnämnd laglös. Hon gör som hon vill, men framförallt vakar hon över sin femårige lillebror Robin. När Duchess försöker skydda sin mamma, vars destruktiva liv tar sig alltmer desperata former, startar hon oavsiktligt en kedja av händelser som får tragiska konsekvenser för hennes familj - och för hela staden.

Kan vi verkligen fly vårt förflutna - eller är det dömt att upprepa sig?

"Det kan knappast bli bättre. Full pott i betyg!"
BTJ

"Vad ska man kalla den här romanen? Spänningsroman eller amerikanskt ödesdrama? Strunt samma, det är en tät, spännande bladvändare. Whitaker beskriver på ett övertygande sätt hur en traumatisk händelse aldrig släpper greppet om de inblandade."
Vi läser

"En hjärtskärande drabbande bladvändare."
Ingalill Mosander

"En av de där sällsynta böckerna som överraskar under läsningen och sedan dröjer sig kvar i dig långt efter att du läst klart den. En känslomässig käftsmäll."
Kristin Hannah"En hjärtskärande bladvändare."
Good Morning America

"Förtjusande, pulshöjande spänning."
O, The Oprah Magazine

"En vackert skriven spänningsroman, fylld av oförglömliga karaktärer. Ett intrikat vävt porträtt av en småstad där nya och gamla synder krockar."
Jane Harper

"Prosa lika kusligt vacker som platsen den beskriver, du kommer att tänka på den här romanen långt efter att du lagt den ifrån dig."
Newsweek

"Jag ÄLSKADE den här boken. Från den fängslande intrigen till det vackra språket. Men det som framförallt fick mig att längta tillbaka till den var karaktärerna, inte minst unga Duchess. Det här är en bok att att läsa, och att läsa igen, och en författare att hylla."
Louise Penny
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slutet blir vår början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt
    Ante, 2 mars 2023

    Väldigt bra med spännande platser och bra miljöbeskrivningar. Spännande och sorglig.

  2. Betyg: 4,5 av 5
    Britt-Marie Kullin, 23 maj 2022

    Den här boken, Slutet blir vår början, är den brittiske författaren Chris Whitaker tredje roman, men den första som har översatts till svenska. Jag tyckte väldigt mycket om boken som var välskriven, gripande, spännande, vacker, sorglig, berörande, hemsk, rolig, och mycket bra. Kan varmt rekommendera den.

Visa alla 2 recensioner