Sopa ihop löv mot vinden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2023-02-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ninni Holmqvist
Dimensioner
216 x 144 x 18 mm
Vikt
394 g
SAB
Hce
ISBN
9789127176935

Sopa ihop löv mot vinden

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-02-10
237
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
"Att figurerna därtill ständigt leker med litterära klassiker bidrar till att göra Christina Hesselholdts författarskap till ett av vår tids mest oumbärliga. Hon påminner oss nämligen om att skönlitterära verk alltid för en dialog med sina föregångare."
Östgöta correspondenten


"Språkets dansande, drastiska precision håller skärpan. Prosaiskt liv frammejslat med poetisk nerv"
Expressen

"Sopa ihop löv mot vinden är en vemodig, varm, stundom mörkt humoristisk och ytterst insiktsfull roman med döden och sorgen som huvudtema."
Norrbottens-Kuriren

Sällskapet samlade alla fyra romaner om Camilla och hennes krets i en volym. Persongalleriet omfattar sex personer som är vänner, makar eller exmakar. De heter Camilla och Charles, Edward, Alma, Kristian och Alwilda.

När vi möter dem igen i denna fristående fortsättning är det sent på jorden. Djuren lider och hur ska man förhålla sig till deras smärta: förneka eller ta in? Camillas pappa finns inte mer. Innan han dog ordnade han en utställning med 26 föremål som skulle berätta vem han var. Camilla, nu medelålders med ett eget barn, lägger fortfarande pussel.

I rösterna som flätas kring varandra träder livsvalen, fixeringarna, sorgerna och stämningarna fram. I flödet av tal som är ömsom roligt, oroande, drabbande finns det som aldrig går att nå fram till eller säga, det som glider oss ur händerna men ändå utgör förutsättningarna för våra liv.

"Det som är romanens stora behållning är å andra sidan just de jagen, och samspelet mellan dem, hur deras särpräglade röster och personligheter och liv flätas in i varandra. Att läsa Sopa ihop löv mot vinden är som att hitta en genväg till visdom, så klarsynt gestaltas livets gång."
Dagens Nyheter

"Med hjälp av enkla litterära och språkliga medel vänder hon upp och ner på allt man är van vid att en roman ska vara, och ur det uppstår något helt nytt. Det är ofta melankoliskt, stundtals humoristiskt och väldigt ofta vardagligt vidunderligt."
Borås tidning


"Inte heller detta brännande ämne blir tungt eller svårt att läsa om. Ytligt är det inte heller, däremot får jag ofta skratta. Ända till slutet ankrar Hesselholdts roman i en sorgset dråplig vardag som många kan känna igen."
Helsingborgs dagblad

"Språket är vidunderligt vackert, vemodigt men stundtals också befriande humoristiskt. Översättningen är lyhörd och känslig. En gripande läsupplevelse. Sopa ihop löv mot vinden är en fristående fortsättning på fyra kortromaner som finns samlade i boken Sällskapet."
BTJ


Sagt om Sällskapet:
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sopa ihop löv mot vinden
  2. +
  3. Sällskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sällskapet av Christina Hesselholdt (pocket).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Hesselholdt