Ungdom (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127177161
Ungdom (e-bok)

Ungdom E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-20
129
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den bitska och skoningslöst ärliga författaren har roat och oroat mängder av svenska läsare med den självbiografiska romanen Gift.
Gift är tredje delen i den trilogi ? Köpenhamnstrilogin ? som nu fullbordas i och med utgivningen av Barndom och Ungdom.

Här möter vi den begåvade flicka som på tjugotalet växer upp i arbetarkvarteret Vesterbro i Köpenhamn. Hon bor med mamma, pappa och bror i en trång tvårummare. ?Jag var sju år när olyckan drabbade oss?, skriver Tove om när pappan förlorar sitt arbete som pannskötare. Hädanefter är tillvaron torftig, man lever på gamla wienerbröd och oroar sig för pengar. Modern med det ?underliga hjärtat? är fjär och den lilla Tove kämpar som ett djur för att vinna hennes kärlek.

När hon ska börja skolan kan hon läsa och skriva och redan nu börjar brottningen med omvärldens bild av henne, arbetarungen. I takt med att hon upptäcker sig själv och världen bortom mammas gata blir diktandet ? små verser hon så småningom börjar nå framgång med ? det som ska bli hennes väg ut. ?Barndomen är lång och smal som en kista, och man kan inte ta sig ur den på egen hand? skriver hon i en häpnadsväckande formulering.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tove Ditlevsen