Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2022-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Dimensioner
201 x 132 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Ue.052,Uhe
ISBN
9789127177239
Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald (inbunden)

Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-16
230

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns minst två universum - ett astronomiskt och ett dolt på jorden. Båda är komplexa och omfattande på ett sätt som de flesta kanske inte inser, och mänskligheten är fullkomligt beroende av båda.

Den framstående biologen Alexandre Antonelli arbetar i Carl von Linnés efterföljd med att kartlägga nya arter, deras evolution och ekologiska livsvillkor. Större delen av alla arter som lever i dag är fortfarande okända för oss. Fortfarande upptäcker vi tiotusentals nya arter varje år.

Den biologiska mångfalden är den mest värdefulla tillgång jorden ger oss. De flesta nu levande arter fanns långt före Homo sapiens, och människan skulle inte kunna existera utan naturens resurser och uppfinningsrikedom.

I dag är hotet mot jordens biologiska mångfald ett minst lika stort problem som klimatförändringarna. Invasiva arter, miljögifter, varmare klimat och mänsklighetens exploatering av tidigare orörd natur och unika ekologiska nischer för bebyggelse, odling och annan verksamhet har försatt en hel miljon arter i fara.

Ett dolt universum är en bok att fascineras av men också att oroas av. Boken avslutas med råd om vad läsaren själv kan göra för att skydda mångfalden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    Anniqa Gustafsson (Strängnäs), 16 februari 2023

    En bok jag rekommenderar alla att läsa och den skulle enkelt kunna bli undervisningsmaterial i skolorna. En helt fantastisk bok om ett oerhört viktigt ämne - vår planet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alexandre Antonelli