Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2022-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Dimensioner
201 x 132 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Ue.052,Uhe
ISBN
9789127177239
Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald (inbunden)

Ett dolt universum : jordens okända biologiska mångfald

Inbunden Svenska, 2022-09-16
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det finns minst två universum - ett astronomiskt och ett dolt på jorden. Båda är komplexa och omfattande på ett sätt som de flesta kanske inte inser, och mänskligheten är fullkomligt beroende av båda.

Den framstående biologen Alexandre Antonelli arbetar i Carl von Linnés efterföljd med att kartlägga nya arter, deras evolution och ekologiska livsvillkor. Större delen av alla arter som lever i dag är fortfarande okända för oss. Fortfarande upptäcker vi tiotusentals nya arter varje år.

Den biologiska mångfalden är den mest värdefulla tillgång jorden ger oss. De flesta nu levande arter fanns långt före Homo sapiens, och människan skulle inte kunna existera utan naturens resurser och uppfinningsrikedom.

I dag är hotet mot jordens biologiska mångfald ett minst lika stort problem som klimatförändringarna. Invasiva arter, miljögifter, varmare klimat och mänsklighetens exploatering av tidigare orörd natur och unika ekologiska nischer för bebyggelse, odling och annan verksamhet har försatt en hel miljon arter i fara.

Ett dolt universum är en bok att fascineras av men också att oroas av. Boken avslutas med råd om vad läsaren själv kan göra för att skydda mångfalden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexandre Antonelli