Blir du ledsen om jag dör? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2022-08-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
496 g
SAB
Hc
ISBN
9789127177352
Blir du ledsen om jag dör? (inbunden)

Blir du ledsen om jag dör?

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-19
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blir du ledsen om jag dör? Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För övrigt anser jag att Nicolas Lunabbas roman
Blir du ledsen om jag dör?
är såväl litterärt som innehållsmässigt överlägsen alla de prosatexter som Augustnominerades förra året.

Jan Guillou i Aftonbladet

Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och - framför allt - början på ett spännande författarskap.

Malin Persson Giolito i Tidningen Vi

Det här är en av mina favoriter och jag har rekommenderat den tidigare. (.) Det är en bok som satte spår i mitt huvud, det gör de inte så ofta. Den skildrar en verklighet med empati och inifrån - och samtidigt ger den hopp om att saker faktiskt går att ändra på. Den borde vara obligatorisk läsning för politiker.

Leif GW Persson i Nyhetsmorgon

Om någon såg en kvinna gråta av lika delar vrede och sorg på flyget till Paris nyss, så var det jag. Läs boken av Nicolas Lunabba och med Elijah Clarence. Den är öm, politisk och brutal, skriven ur ett krossat hjärta, bara läs.

Journalisten och författaren Elisabeth Åsbrink på Instagram

. det här är verkligen årets bästa och viktigaste bok.

Journalisten och författaren Andreas Cervenka på Twitter

Nicolas är en hjälte för att han såg ett stort samhällsproblem och engagerade sig för att skapa en lösning. Som verksamhetsledare för Helamalmö har han hjälpt tusentals unga i utanförskap till en tryggare framtid.

Juryns motivering när Lunabba utsågs till Årets medmänniska 2022

... Lunabba briljerar. (...)
Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och - framför allt - början på ett spännande författarskap.

Vi Läser

Det är ett nytt klassamhälle han skildrar, rasifierat och mer gettofierat, men i sina grundvillkor förbluffande likt det gamla. (.) Det är starkt och tankeväckande, rörande och inte sällan komiskt.

. ett intrikat och intensivt kammarspel av speglingar, utbyten och förvandlingar.

Dagens Nyheter

Nicolas Lunabba har ett språk som aldrig försöker söka efter effekter och hans reflektioner forsar och flödar fram (...). Blir du ledsen om jag dör? får mig att tänka på Evin Ahmands urfina debut En dag ska jag bygga ett slott av pengar och på Johannes Anyurus författarskap. Nicolas Lunabba har så mycket att berätta. Han måste fortsätta med det.
Expressen

För att förstå skjutningarna måste man undersöka barnens villkor: fattigdomen, rasismen, skolan. Det gör Nicolas Lunabba i en välartikulerad anklagelse mot Sverige.

Alla behöver läsa Nicolas Lunabbas "Blir du ledsen om jag dör?" Alla. I synnerhet efter en valrörelse där man pratat på autopilot om unga män som skjuter skarpt i fattiga stadsdelar. I hans bok blir nämligen allt äntligen på riktigt.

Sydsvenskan

Jag tycker synd om de författare som släpper böcker samtidigt som Nicolas Lunabba. För nu kommer det att handla om "Blir du ledsen om jag dör?".

Aftonbladet

Blir du ledsen om jag dör? har redan hunnit bli en av höstens mest uppmärksammade böcker. Inte undra på, då det ä
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blir du ledsen om jag dör?
 2. +
 3. Blir du ledsen om jag dör?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Blir du ledsen om jag dör?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enastående!!!
  Martin Augustsson, 22 mars 2023

  En omtumlande och utlämnande bok som berörde och verkligen skakade om. En bok som visar hur mycket kärlek, respekt och ansvar betyder. En viktig bok om du vill försöka förstå vad som sker i områden med gängkriminalitet, våld och skjutningar. En måstebok för alla, och då speciellt för de som möter eller arbetar med ungdomar i riskzonen. En bok som analyserar och inger hopp, och att det går att förändra saker till det bättre. Tack Nicolas Lunabba för en fantastisk och inspirerande berättelse! 🙏

 2. Ärlig, härlig och hemsk
  Kerstin, 7 februari 2023

  Boken kan ge dig en insikt om hur det är att växa upp i ett socioekonomisk sårbart område och - om du vill - ge dig förståelse. Spännande, lättläst och väldigt ärlig berättelse om engagemang och relation utan att ducka för svårigheterna i detta.

 3. Kärleksfullt
  Måna, 6 oktober 2022

  Berörande skildring av en verklighet som många svenskar inte har en aning om. Och om engagerade kärleksfulla människor som inte vänder utsatta barn ryggen.

 4. Verkligen wow
  Jag, 13 september 2022

  Det var länge sedan jag har läst en så pass bra bok så att jag glömde allt annat omkring mig. Rå, osminkad, sorglig, fin, tankeväckande, inspirerande, jordnära, gullig... Allt samtidigt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Nicolas Lunabba

 • Dagbok från 20-talet : om våld och språklöshet

  Nicolas Lunabba

  "Lunabba briljerar. (...) Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och - framför allt - börja...

 • Dagbok från 20-talet

  Nicolas Lunabba

  Det är 2020-tal i Sverige. De unga människor som dör i våldsspiralerna är knappt längre nyheter utan en del av bakgrundsbruset. Framför allt är de slagträ i den politiska debatten. Det är sommar och berättarjaget Nicolas debutbok "Blir du ledsen o...