Blir du ledsen om jag dör? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2022-08-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
496 g
SAB
Lz,Oabka
ISBN
9789127177352
Blir du ledsen om jag dör? (inbunden)

Blir du ledsen om jag dör?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-08-19
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Alla behöver läsa Nicolas Lunabbas Blir du ledsen om

jag dör?.
Alla.
(...)

I hans bok blir nämligen allt äntligen på riktigt. Den sociala verkligheten väller in. Vilken lättnad.

Sydsvenskan

Jag tycker synd om de författare som släpper böcker samtidigt som Nicolas Lunabba. För nu kommer det att handla om "Blir du ledsen om jag dör?".

Aftonbladet

Blir du ledsen om jag dör? har redan hunnit bli en av höstens mest uppmärksammade böcker. Inte undra på, då det är något av det viktigaste och finaste du kan läsa just nu.

Barometern

Det är en imponerande läsning och man blir förstummad att någon vågar gå ut så totalt ärligt utan några skyddsglasögon.

Fagersta-Posten

Malmöbon Nicolas Lunabbas självbiografiska berättelse om hur bråkige Elijah flyttar in hos honom år välskriven, rörande och otroligt viktig.

NST

...en uppriktig skildring av vad det innebär att ta sig an någon annans barn, hur det är att på riktigt bli sedd av någon annan, men kanske främst ett brännande angeläget dokument över unga människor på skuggsidan.

Norrländska Socialdemokraten

En av årets viktigaste böcker! En ovanligt välskriven, men framför allt berörande memoarbok (...). Här är orden på allvar. Så läs - istället för att höra politiker röstfiska.

Norra Skånes Tidningar

Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas?

Nicolas arbetar med utsatta barn och är van att fånga upp dem, få dem att lita på honom. Men han har hamnat i ett svårt läge. En av ungarna från basketen, en charmig men bråkig pojke, har bitit sig fast, krupit under huden på honom. Och nu har Nicolas mot sin vilja låtit pojken flytta in hos sig. Ett beslut som ska komma att förändra allt för dem båda.

Det här är berättelsen om två människor, deras möte och en skildring av den enorma kraften i att bli sedd av en annan. En berättelse om sorg, hopp och förvandling.

Det är också en berättelse om Sverige. Ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder. I det kaos som omger Nicolas och Elijah är hotet om våld och död ständigt närvarande och insatserna omänskligt höga.

Nicolas Lunabba debuterar som författare med Blir du ledsen om jag dör? Hans Sommar i P1 2021 hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Programmet byggde på ett utdrag ur det som nu blir hans debutbok. Lunabba är mångfaldigt prisad för sitt arbete med barn och unga. Han är verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blir du ledsen om jag dör?
  2. +
  3. Kriget mot kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot kroppen av Erik Hemmingsson, Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blir du ledsen om jag dör?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen wow
    Jag, 13 september 2022

    Det var länge sedan jag har läst en så pass bra bok så att jag glömde allt annat omkring mig. Rå, osminkad, sorglig, fin, tankeväckande, inspirerande, jordnära, gullig... Allt samtidigt.

Visa alla 1 recensioner