Blir du ledsen om jag dör? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2022-08-19
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127177369
Blir du ledsen om jag dör? (e-bok)

Blir du ledsen om jag dör? E-bok

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-08-19
159
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad innebär det att ta sig an någon annans barn? I ett område där överlevnad inte är en självklarhet, där barn mördar och mördas?

Nicolas arbetar med utsatta barn och är van att fånga upp dem, få dem att lita på honom. Men han har hamnat i ett svårt läge. En av ungarna från basketen, en charmig men bråkig pojke, har bitit sig fast, krupit under huden på honom. Och nu har Nicolas mot sin vilja låtit pojken flytta in hos sig. Ett beslut som ska komma att förändra allt för dem båda.

Blir du ledsen om jag dör? är en berättelse om familj: den första familjen, som formar förutsättningarna för ens liv, och den andra, den man själv väljer. Det är berättelsen om två människor, deras möte, och en ömsint skildring av den enorma kraften i att bli sedd.

Det är också en berättelse om Sverige. Ett land där unga människor dör, där samhällsväven trasas sönder. I det kaos som omger Nicolas och Elijah är hotet om våld och död ständigt närvarande och insatserna omänskligt höga.

Nicolas Lunabba debuterar som författare medBlir du ledsen om jag dör?Hans Sommar i P1 2021 hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Programmet byggde på ett utdrag ur det som nu blir hans debutbok. Lunabba är mångfaldigt prisad för sitt arbete med barn och unga. Han är verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blir du ledsen om jag dör?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trösterikt engagemang
  Maj-Britt Lindahl, 28 september 2022

  Det är en underbar bok på så sätt att den beskriver ett tåligt engagemang som ledde till god utveckling både för den hjälpande parten och för den hjälpta. Den demonstrerar hur vi alla skulle behöva förhålla oss, öppna och lyhörda, även om vi inte gör praktiska insatser som Lunabba gjorde.

 2. Otroligt bra!
  Raul, 7 september 2022

  Fantastiskt läsning. Svårt att släppa boken. Vill man förstå Sverige idag, kan man inte vara utan denna. Fin läsupplevelse. Enkelt berättande utan högtravande. Till och med de litterära referenserna känns genuina och anspråkslösa.

 3. Prestigelöst författarskap!
  -, 2 september 2022

  Så prestigelöst berättande av sitt gedigna ungdomsarbete. Så modigt att öppna upp delar av sina stora rädslor vilket jag tror leder till att bryta machokulturen. Boken är fängslande från första stund och avslutningen känns väl genomtänkt, den kan omöjligt lämna en mänsklig varelse oberörd. Den tröstar oss som är i ute i fält, upplyser dom som faktiskt behöver upplysas. Nicola lyckas ha flera tidslinjer och perspektiv igång samtidigt utan att det blir förvirrande för läsaren. Det är en vacker ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nicolas Lunabba