Antingen eller (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2024-03-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Maria Lundgren
Originaltitel
Either/or
Dimensioner
216 x 157 x 26 mm
Vikt
610 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789127177383

Antingen eller

Inbunden,  Svenska, 2024-03-15
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
"Djupet i Antingen eller ligger i de många lagren av filosofiska inslag, litteraturvetenskap och intertextualitet, humor, historia och mycket mer. Boken är full av kritik och hyllningar till litteratur. ... översättningen av Maria Lundgren fångar Batumans språkliga nyanser och Selins ungdomliga naivitet på ett utmärkt sätt."
- 5 av 5, BTJ

Selin har klarat sig igenom första året på Harvard och genomlevt en märklig email-romans med den ungerska matematikern Ivan som skakat om henne på djupet. Deras förbindelse var dunkel och Selin är fortsatt förvirrad. Vad var det som hände, eller inte hände? Och hur ska man egentligen leva? Att vara student är på ett sätt att lösa mysterier, och ledtrådarna finns i böckerna.

När Selin en dag snubblar över Kierkegaards Antingen-eller, och läser: ”Alltså lever man estetiskt eller så lever man etiskt” börjar hennes hjärta banka. Det är ju hon och Svetlana! Den übersmarta bästisen talar gärna om historia och tradition medan Selin själv dras till det estetiska livet: en serie fristående äventyr, erfarenheter som skulle gå att omvandla till litteratur. Hon vill bli författare.

Antingen eller är den hisnande roliga skildringen av hur hon tar sig framåt: det handlar om musik, sex, vänskap, att resa, om läsning och litteratur. Det är omöjligt att inte charmas av den aviga, cerebrala Selin och de pinsamheter hon hamnar i. I klassikerna, ja i alla böcker egentligen, blir en kvinnas liv en berättelse först när en man gör entré. Och i livet? Hur ska Selin lösa det mysteriet?
Enormt imponerande… en sjukt rolig uppföljare till den Pulitzerprisnominerade Idioten … ’ Jag menade att humorlöshet är själva kärnan i dumhet’, tänker Selin och enligt det sättet att mäta är Selin ett geni, som återger mänsklig dårskap när den är som allra mest färgstark, på gränsen till surrealistisk.

Vogue
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antingen eller
  2. +
  3. Idioten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idioten av Elif Batuman (inbunden).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elif Batuman