Text & stil : om konsten att berätta med vetenskap (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-01-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Aef
ISBN
9789127177567

Text & stil : om konsten att berätta med vetenskap

Pocket,  Svenska, 2022-01-14
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Magnus Lintons bok om skrivkonsten, ”Text & stil”, är lika generös som kunnig”
DN

"Text & Stil är en härligt uppfriskande bok att läsa som väcker svår lust att skriva."
SvD

Utifrån mer än tjugo års erfarenhet som författare och redaktör delar Magnus Linton med sig av tips, strategier och reflektioner kring skrivandets hantverk och vad som gör en text stark, levande, rytmisk och intellektuellt omtumlande.

Att skriva facklitteratur är en kombinationskonst med kraft att snabbt förändra kunskap och tänkande – men vad är det som ska kombineras, med vilka redskap, på vilket sätt och med vilken ton?

Boken vänder sig i första hand till forskare och experter som letar nya former för effektivt berättande, men egentligen till alla som i text hanterar fakta och kvalificerad kunskap och önskar en bredare publik – journalister, utredare, lärare, redaktörer, rapportförfattare. Ett levande språk och effektivt berättande är färdigheter alla kan erövra. Text & Stil är en både seriös och rolig historia om det skrivna ordets förändrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essäformat.

Om tidigare böcker av Magnus Linton:

”Ett av de bästa populärvetenskapliga reportage jag har läst… Lintons förening av forskning och människoöden drabbade av narkotikan borde nå en stor publik.”
Jenny Björkman, Respons

”Jag vet ingen annan svensk journalist som med samma lätthet som Magnus Linton kan röra sig mellan reporternärvaro, referat av akademiska läsefrukter och storpolitiskt resonemang: som en skicklig bilförare håller han stilen oavsett vägunderlag.”
Björn af Kleen, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Text & stil : om konsten att berätta med vetenskap
  2. +
  3. Språkrika utemiljöer i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkrika utemiljöer i förskolan av Moa Bäversten, Emilia Larsson Samoladas (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Linton