Inget ska växa över mig (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (194.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ella Schartner
Utgivningsdatum
2023-04-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127178083
Inget ska växa över mig (ljudbok)

Inget ska växa över mig Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-07

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Berätta något om din familj, om Sörede", ber han mumlande sömndrucket, "jag behöver tänka på någonting annat än mitt arbete."

Jenny är inflyttad till Stockholm. Det är staden som under hennes uppväxt har representerat framtiden. Här finns kulturen, karriären, kanske möjligheten att förvandlas? Kvar på den insomnade uppväxtorten finns föräldrarna som inte alls förstår vad hon drömmer om och de yngre systrarna som hon en gång skulle erövra världen med.

Men att fylla det som ekar tomt inom henne med något som känns mer verkligt är svårare än Jenny trodde. På jobbet är hon driven och duktig men berättelserna hon mejslar fram där handlar om att sälja produkter. Sin egen berättelse är hon mer osäker på. När hon träffar Sebastian, forskarstudenten med alla teorier, får hennes vaga tillvaro konturer samtidigt som skillnaderna mellan dem skapar förvirring. Han rör sig ledigt i världen, pratar lika självklart om New York som Paris. För honom framstår Jennys bakgrund som en exotisk tillgång, men vad vet han om det? Om hennes liv och om vad saker kostar?

Hur gör man för att vara nära en annan människa, bortom alla bilder och föreställningar om sig själv och om andra?

Inget ska växa över mig är en kärlekshistoria för vår tid. Det är en mollstämd berättelse om längtan och identitet.

"Jenny är lätt att identifiera sig med och glappet mellan de som fascineras av arbetarklassen och de som lever i den skrivs fram på ett väldigt skickligt sätt. En välarbetad roman som fastnar hos läsaren."
BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Grelsson

  • Du hasar av trygghet

    Elin Grelsson

    Sara har ett skittråkigt jobb och lever med en man som släpar sig runt i lägenheten utan att se henne. Hon dricker för många drinkar, hetsäter godis och har sex med fel män. Hennes hat sprutar ner allt och alla de välvilliga kollegorna på jobbet, ...

  • Hundarna på huvudgatan

    Elin Grelsson

    Vad händer med en människa som är uppfostrad att tro på att rättvisan segrar, när hon konfronteras med rättvisans frånvaro och sin egen otillräcklighet? Johanna växer upp med ena foten i arbetarrörelsen och den andra i kyrkan. Hon är storögd inför...