Judiska hjältinnor (e-bok) NY
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2024-04-19
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127178137

Judiska hjältinnor E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2024-04-19
79
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad underbart det är att ingen behöver vänta på
att börja förändra världen.

Anne Frank

Empati är den mest radikala av mänskliga känslor.

Gloria Steinem

Den mest grundläggande av mänskliga rättigheter
är rätten att ha rättigheter.

Hannah Arendt

En vacker faktabok om judiska hjältinnor, från biblisk tid till våra dagar, full av spännande berättelser och härliga färgillustrationer. Boken innehåller ett hundratal porträtt av kvinnor inom vitt skilda områden, från olika tider och världsdelar, som alla på sitt sätt har bidragit till att bryta barriärer.

Judiska hjältinnor demonterar stereotypa föreställningar om judar och visar på den enorma bredd som judisk identitet rymmer. Det är ett inspirerande verk för såväl unga som äldre, för judar och icke-judar, pojkar och flickor, om att våga vara sig själv och välja den väg som passar just dig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Judiska hjältinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbara illustrationer i ojämn hjältinnebok
    Jan Winter, 7 juni 2024

    Joanna Rubin Dranger gör det igen. Hennes illustrationer i Judiska hjältinnor är rörande, kongeniala, på pricken, men med brett fantasiutrymme. Är mera imponerad av teckningarna än av urvalet och en del personnotiser. Det är ganska amerikaniserat beträffande urvalet. Men inte helt och hållet. Och det finns spännande val som får en att fundera. Imponerande är mängden. Tror att den tjänar flera goda syften, framför allt att upptäcka judiska hjältinnor och vad man skulle kunna kalla influencers... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna