Olof Palmes gata (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2022-10-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 145 x 33 mm
Vikt
622 g
SAB
Hc
ISBN
9789127178144
Olof Palmes gata (inbunden)

Olof Palmes gata

Inbunden, Svenska, 2022-10-07
229
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    129
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det är otroligt bra"
Svenska Dagbladet

". Petersen är en säker stilist. Andra rader är ren poesi som: 'Min huvudvärk är inte av denna världen/ jag bara lånar den mitt huvud."
Göteborgs-Posten

"Henrik Petersens märkliga, bångstyriga och faktiskt lysande debut 'Olof Palmes gata' [...] Crescendot är midsommarnattens odyssé i mördarens fotspår, med greken Archilochos och ett gäng andra Palme-skallar som följe."
Svenska Dagbladet

"Petersens roman är på många sätt bökig att läsa - full av vilda utvikningar, stilistiska krusiduller, opålitliga utsagor och nästan osynliga förflyttningar i tid och rum. Men det betyder inte att texten är tungrodd, tvärtom finns här en lekfullhet och respektlöshet mot den goda smaken som bara kan beskrivas som lustfylld."
Expressen

"Formen och språket är med sin spänning en stor behållning. Petersen förnyar det som nästan blivit en egen genre av granskande anspråk, som jag förknippar med Klas Östergrens Gentlemen, och P. O. Enquists Legionärerna."
Göteborgs-Posten

"Stämningen efter att mina föräldrar åkt liknar tystnaden efter ett demonstrationsuppbåd som i megafon tillropats en ny adress och avtågat. Snart hörs de vardagliga ljuden igen. Koltrastsången från taken låter som från en annan sommar ."

När romanens unge berättare Östen äntligen återser Vera är det sommar i Stockholm. Föräldrarna har flytt staden efter polisens presskonferens om mordet på Olof Palme, de måste andas annan luft, och de unga har lägenheten för sig själva.

Pandemin lägger gatorna öde, men det är någon de hoppas träffa på igen, den gamle greken Archilochos med sin hund.

Östens vän Bernhard har smak för farliga lekar - särskilt han blir sugen på det udda midsommarfirande de bjuds in till av Archilochos. Årets ljusaste dygn blir en skakande resa in i ett svenskt historiskt och politiskt mörker.

Henrik Petersen romandebuterar med Olof Palmes gata. Han har tidigare varit verksam som kritiker, översättare och redaktör. 2019-2020 var han ledamot av Svenska Akademiens externa Nobelpriskommitté
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olof Palmes gata
  2. +
  3. Skogslandet : en granskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogslandet : en granskning av Lisa Röstlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Petersen