Autisterna : om kvinnor på spektrat (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-12-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Lz,Vlada
ISBN
9789127178168

Autisterna : om kvinnor på spektrat

(13 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-13
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sagt om boken:
"Personligt, underhållande, bildande."
M Magasin

"Törnvalls bok får mig också att tänka på hjälte­mod, som exempelvis dissidenter i auktoritära regimer – personer som man inte begriper hur de vågar riskera liv och lemmar, inklusive sina familjer, för att stå upp för vad de anser vara rätt. Det krävs en mycket speciell typ av karaktär och rättspatos för att offra sin egen tillvaro och trygghet på det viset. Kan det rentav vara så att utan individer med någon släng av asperger i sin personlighet skulle vi också ha betydligt färre hjältar av den sorten?"
Fokus

"Clara Törnvalls bok, en essä med avstamp i hennes egen autismutredning och dito diagnos, kastar nödvändigt ljus över den vuxna autistiska kvinnan som levt ett halvt liv med svårigheter som aldrig fått någon förklaring."

"Törnvall svingar sig stundtals halsbrytande men samtidigt elegant mellan ämnena, zoomar in på de detaljer som är intressanta för att sedan flyga vidare till nästa tuva. Hon skriver med klarhet, stilen präglas av stringens och pedagogisk tydlighet, gör det enkelt för läsaren att lära i ett ämne som för många enbart haft stereotypa 'Rain man'-konnotationer."
SvD

”…välskriven och viktig blandning mellan sakprosa, intervjubok och personlig essä.”
”….även om man bör undvika att hajpa autister som superhjältar visar Törnvall att normalitetsanpassningen är ett vanvettigt slöseri med kraften hos dessa vackra hjärnor.”
Dagens Nyheter

"Clara Törnvall skriver skarpt om sina erfarenheter".
"Ganska snart inser jag att det här är helt rätt bok för mig och andra ignoranta. Liksom för alla som lever med odiagnostiserad eller diagnostiserad autism. Och för alla anhöriga. Ja: faktiskt för alla samhällsvarelser."
Aftonbladet

"...en omsorgsfullt och intelligent komponerad bok som fyller ett gapande hål."

"Törnvall är kulturjournalist av den skarpaste sorten, och gör här en stor insats dels genom att föra ett samtal med andra som befinner sig på det högfungerande autismspektrat, och dels att bilda både anhöriga, och andra neurotypiker."

"Läsningen av Clara Törnvalls ' Autisterna ' lämnar mig med en känsla av att jag äntligen fyller en del av min stora bildningslucka.

"Den är del av ett kunskapsbygge som ytterst handlar om att få flickor och kvinnor på autismspektrat synliggjorda och uppmärksammade."
Dagens ETC

"Men än i dag är den vuxna autistiska kvinnan en person som det är svårt att få grepp om. Hon är vår civilisations gäckande skugga. Om henne handlar den tankeväckande boken ' Autisterna'..."
Expressen

Varför skrev poeten Emily Dickinson dikter om havet utan att någonsin ha sett det,
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autisterna : om kvinnor på spektrat
 2. +
 3. Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickor med autism och adhd : en guidebok för f... av Maria Bühler (häftad).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Autisterna : om kvinnor på spektrat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Torde tysta alla förnekare och skeptiker
  eriro, 19 januari 2024

  En välbehövlig prestation onekligen där personliga erfarenheter från "insidan" delar plats med åtskilliga citat och referenser till såväl forskning som världskända framstående autistiska "kulturarbetare". Dessa individer tillför onekligen mänskligheten många värdefulla insikter och erfarenheter. Ett värdefullt bidrag i kampen mot bättre tolerans och förståelse för människor som inte alltid är som vi sjelva. Rekommenderas till alla som arbetar med människor på olika nivåer.

 2. En mycket viktig bok, förvånansvärt informativ
  -, 4 maj 2022

  Den är skriven på ett bra sätt utifrån jagets egna upplevelser som autist samt hänvisar till andra personers erfarenheter inom spektrat. Clara Törnvalls bok öppnar därför en spännande värld, där aha-upplevelserna är många och bekräftelsen stärker. Inte minst kapitlet "den autistiska hjärnan" ger inspiration att läsa mera, läsa de författare hon hon lyfter och att se de filmer hon refererar till.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Clara Törnvall