Att lära sig själv att leva (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ulla Danielsson
Medarbetare
Gradvall, Jan (red.)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Bb
ISBN
9789127178618

Att lära sig själv att leva

Inbunden,  Svenska, 2022-05-20
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
Joan Didion föddes i Sacramento, Kalifornien 1934 och dog i New York 2021. Hon inledde sin journalistiska bana på Vogue och debuterade som författare med romanen Run River 1963. Mest känd är hon för sina reportage och essäer. Flera samlingar har publicerats i USA; Slouching towards Bethlehem och The White Album hålls idag som klassiker.

Att lära sig själv att leva är en samling av hennes mest minnesvärda texter, i urval av journalisten Jan Gradvall som också har skrivit ett efterord. Samlingen utkom för första gången på svenska 2008.
Översättning: Ulla Danielsson.

”Oavsett om hon ansåg sig vara en del av en "kvinnorörelse" eller inte, spelade hennes sätt att skriva en avgörande roll i den. Jag fick aldrig tacka henne för det, förutom genom imitation, medveten och omedveten. Även om hon utan tvekan skulle ha funnit idén sentimental och onödigt banal, är jag en del av en stor armé av kvinnliga författare som står i skuld till henne.” – Zadie Smith

”Det är enkelt att beskriva Joan Didion som essäist: hon håller huvudet kallt. Eller som Jan Gradvall skriver i sitt efterord till Didions greatest hits-samling på svenska: Hon tittar skeptiskt på när flocken reagerar med instinkt och översvallande känslor.

Didion är, bland mycket annat, en av de främsta uttolkarna av amerikansk kultur – hennes texter handlar om allt från John Wayne till hippierörelsen och Irakkriget, om ovanligt vanligt folk med vanligt ovanliga drömmar.”

--- Aase Berg, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att lära sig själv att leva
  2. +
  3. Ett år av magiskt tänkande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joan Didion