Drömmen om ett träd (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2023-03-10
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127179103
Drömmen om ett träd (e-bok)

Drömmen om ett träd E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-03-10
129

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Longyearbyen 2110: Djupt i bergen, långt norrut, ligger ett valv fyllt med frön från världens alla hörn. Tommy växer upp i Svalbards brutala landskap, med två bröder han vill göra allt för och en mormor som är valvets fröskötare. Sedan drabbas Longyearbyen av en katastrof. Tommy, hans bröder och mormor är bland de få som är kvar. Sex ensamma människor i ett öde landskap, i besittning av en skatt som världen trodde hade försvunnit för alltid.

Samtidigt, långt borta, lever Tao på minnena av sin son Wei-Wen, som hon förlorat. Varje dag är lika, hon är ledsen och hon svälter, som resten av folket, i en helgedom och utarmad natur, där många arter har försvunnit. Men allt förändras den dagen Tao blir ombedd att leda en expedition norrut. Målet är Svalbard och fröerna.

Med Drömmen om ett träd avslutar Maja Lunde en av de stora romansatsningarna i skandinavisk litteratur det senaste decenniet. Maja Lundes avslutande roman i kvartetten ställer viktiga frågor om ansvar och hållbarhet, frågor om mänsklighetens plats i naturen. Det är en skrämmande och gripande berättelse som kretsar kring vårt ansvar på denna planet, både som art och som individer.

Maja Lunde (f. 1975) är en av Norges största internationella författare. Hennes böcker har översatts till 40 språk och har sålts i mer än 4 miljoner exemplar. Maja Lunde har vunnit både Bjørnson-priset, Peer Gynt-priset och Rachel Carson-priset för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmen om ett träd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanske 5 stjärnor
    -, 28 mars 2023

    Den här bokserien förklarar på ett väldigt tydligt sätt vart vi är på väg. Så värd att läsa om man är intresserad av miljön. Kanske en och annan pollett ramlar ner hos några.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maja Lunde