Drömmen om ett träd (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (387.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2023-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Lotta Eklund
ISBN
9789127179110
Drömmen om ett träd (ljudbok)

Drömmen om ett träd Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-04-21

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  129
 • Skickas inom 1-2 vardagar
  238
Visa alla 2 format & utgåvor
Longyearbyen 2110: Djupt i bergen, långt norrut, ligger ett valv fyllt med frön från världens alla hörn. Tommy växer upp i Svalbards brutala landskap, med två bröder han vill göra allt för och en mormor som är valvets fröskötare. Sedan drabbas Longyearbyen av en katastrof. Tommy, hans bröder och mormor är bland de få som är kvar. Sex ensamma människor i ett öde landskap, i besittning av en skatt som världen trodde hade försvunnit för alltid.

Samtidigt, långt borta, lever Tao på minnena av sin son Wei-Wen, som hon förlorat. Varje dag är lika, hon är ledsen och hon svälter, som resten av folket, i en helgedom och utarmad natur, där många arter har försvunnit. Men allt förändras den dagen Tao blir ombedd att leda en expedition norrut. Målet är Svalbard och fröerna.

MedDrömmen om ett trädavslutar Maja Lunde en av de stora romansatsningarna i skandinavisk litteratur det senaste decenniet. Maja Lundes avslutande roman i kvartetten ställer viktiga frågor om ansvar och hållbarhet, frågor om mänsklighetens plats i naturen. Det är en skrämmande och gripande berättelse som kretsar kring vårt ansvar på denna planet, både som art och som individer.

Maja Lunde (f. 1975) är en av Norges största internationella författare. Hennes böcker har översatts till 40 språk och har sålts i mer än 4 miljoner exemplar. Maja Lunde har vunnit både Bjørnson-priset, Peer Gynt-priset och Rachel Carson-priset för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drömmen om ett träd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket viktig romansvit!
  -, 17 juli 2023

  Bokserien om fyra, en dystopi som redan är verklighet! Så fantastiskt skriven, orden känns in i själen. Vad gör vi med vår jord? Så fint uppläst.

 2. Ett ovanligt äventyr.
  -, 22 maj 2023

  Fantastiskt språk, inte mycket händer men vardagshändelserna blir livsavgörande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maja Lunde