De andras land (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (288.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Marockotrilogin (del 1)
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2022-06-03
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Maria Björkman
ISBN
9789127179189
De andras land (ljudbok)

De andras land Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-06-03

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Likt en Alice Munro rör sig Slimani ständigt i närheten av katastrofen, den som i sista stund uteblir. Romanen breda anslag markerar en delvis ny väg i författarskapet, väl värd att följa vidare. Inte minst för Aïchas skull, parets dotter, vars egensinne och utsatthet Slimani skildrar med lyhörd skärpa.«
Therese Eriksson, Tidningen Vi

»En originell släkthistoria man vill ha mer av«
Johanna Frändén, Aftonbladet

.................................................................

Första delen i en storslagen romantrilogi om Marocko efter kriget.

Amine Belhaj är en stilig marockan som strider i den franska armén. Mathilde är en envis kvinna från Alsace som längtar bort. Kriget för dem samman. Ett omaka par, löjliga i vissas ögon: hon är ett huvud längre än honom, romanläsare, frisinnad. Han bär på en hederskultur och en blind ilska. De älskar varandra, men olikheterna ska göra deras liv tillsammans mycket svårt.

När paret 1947 återförenas i Rabat, Marocko, väntar livet på "kullen" - den landplätt utanför Mèknes där de ska bygga sitt liv genom att bruka jorden och där deras barn Aïcha och Selim ska växa upp. Men marken är torr, inkomsterna små och livet betydligt hårdare än någon av dem kunnat ana.

Samtidigt som vi följer familjens umbäranden, och Mathildes främlingskap inför sitt nya liv stiger den poli-tiska temperaturen i landet. Spänningarna mellan kolonis-terna och nationalisterna eskalerar och ska 1956 mynna ut i Marockos självständighetsförklaring. På en sinnlig, omsorgsfull prosa tecknar Slimani en fascinerande bild av mänskligt liv mitt i en av historiens kokpunkter. Alla vi möter i romanen tycks leva i någon annans land: marock-anerna i fransmännens, kvinnorna i männens. Och alla längtar de intensivt och skräckslaget efter att få bryta sig loss, men också förbli trygga.

Marockansk-franska Leïla Slimani blev känd för svenska läsaren medVaggvisa, som gav henne Frankrikes främ-sta litteraturpris Goncourt 2016 och gjorde henne till ett världsnamn. På svenska finns också hennes reportagebokSex och lögner, om marockanska kvinnors livsvillkor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De andras land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Bokdjungeln , 21 juni 2022

    Jag har faktiskt inte haft så stor koll på Marockos historia innan. Det var därför intressant att lyssna på denna roman där jag även fick lära mig en del om den.
    Berättelsen i sig är dock inte det bästa jag hört men underhöll mig ändå tillräckligt för att jag skulle vilja höra klart den. Jag är dock inte så pass förtjust att jag kommer leta upp de andra två delarna i trilogin. Men skulle de dyka upp längs vägen så skulle jag inte tacka nej till att höra dom. Jag skulle säga att det är en helt ok bok. Varken mer eller mindre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Leila Slimani