Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-12-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
210 x 136 x 18 mm
Vikt
430 g
SAB
Doe
ISBN
9789127179516
Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom (häftad)

Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom

Häftad Svenska, 2022-12-16
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi kollar mobilen hundratals gånger om dagen, vi bråkar med våra barn om skärmtid, vi svarar på jobbfrågor så fort det plingar till - det ställs högre krav än någonsin på hjärnans förmåga att hålla fokus och inte bli distraherad och bortdribblad. Hur ska vi förhålla oss till digitaliseringens möjligheter utan att bränna ut oss?

Sissela Nutley är hjärnforskare och skriver om hjärnans formbarhet och grundläggande förutsättningar. Hon ger fördjupad kunskap om hur belöningssystemet triggas av sociala medier, om hjärnans behov av stimulansfri tid för återhämtning och om tonårshjärnans biologiska sårbarhet.

Distraherad utgavs 2019 och kommer nu i nyutgåva, kompletterad med ny forskning och med ett nyskrivet förord av författaren.

"Jag hoppas kunna bidra till en nyanserad diskussion som rör sig bortom frågan om digitala media är dåligt eller bra. Och jag hoppas att boken utmanar oss till att fundera över digitala aktiviteters påverkan på olika individer beroende på hur och när de används."
Sissela Nutley
Sagt om boken:

"Distraherad (...) går på djupet i hur hjärnan fungerar (...) och fördjupar sig i hur skärmtiden påverkar barn och ungdomar (...).
- Det jag försöker trycka på är att det spelar roll vad vi ägnar oss åt. Det spelar roll får vårt mående - inte bara nu utan även för vårt framtida mående. Och det är särskilt viktigt när man är barn och ungdom, för då formas hjärnan, säger Sissela Nutley."
Dagens Industri

"Bokens budskap går rakt in genom huden och via nervsystemet till hjärnan och limbiska systemet som styr över våra känslor. Lämnar ingen oberörd!"
Malin Sjöstrand, Time well spent Sweden
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom
  2. +
  3. Varför har ingen berättat det här för mig?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför har ingen berättat det här för mig? av Julie Smith (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sissela Nutley

  • Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

    Linda Bakkman, Örjan Ekblom, Sissela Nutley

    Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll! Hä...