Åren går, adhd består : Att få en diagnos som vuxen och åldras med adhd (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-31
Upplaga
1
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127180000

Åren går, adhd består : Att få en diagnos som vuxen och åldras med adhd E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-31
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur är det att som vuxen plötsligt inse varför vissa saker alltid verkar bli fel? Varför andra människor gång på gång missförstår en? Och varför man inte tar tag i och bara gör allt det där man borde göra?

Många vet att adhd är vanligt hos barn. Men det är inte lika välkänt att adhd sällan växer bort och att många vuxna därför lider av adhd - med eller utan diagnos.

Kanske har du precis fått din adhd-diagnos, eller så lever du med, är vän med eller jobbar med någon som nyss gjort en adhd-utredning. Åren går, adhd består fokuserar på de förändringar, både i kroppen och livet, som sker i olika utsträckning för oss alla med årens gång. Och om vikten av att få rätt förklaringsmodell - även om det kommer sent i livet.

"Jag har träffat så många vuxna, så många mor- och farföräldrar som känner igen sina barns och barnbarns svårigheter och beteenden och som nu äntligen förstår varför deras egen barndom varit så kaotisk och full av skav och konflikter. Det kan låta som en klen tröst, men enbart den insikten kan vara mycket läkande. Många har hittat strategier som tidvis har fungerat för dem, när jobb, familj och en stöttande partner har skapat struktur och rutiner. Men många har också berättat om hur dessa ramar och rutiner rasat ihop i perioder av förändring, när arbetslivet förändrats eller när de gått i pension."

Lotta Borg Skoglund är överläkare i psykiatri och docent vid Uppsala universitet. Hon är grundare av SMART Psykiatri och Letterlife. Hennes forskning handlar om ADHD, hormoner, och hälsomässiga konsekvenser av neuropsykiatriska diagnoser. Lotta har flera uppdrag som expert och debattör i tv och media. Hon har givit ut en rad böcker på Natur & Kultur: Lyssnar din tonåring? (2017, tillsammans med Liria Ortiz), ADHD - från duktig flicka till utbränd kvinna (2020),Svart bälte i föräldraskap (2021, tillsammans med Martina Nelson) och ADHD på jobbet (2022, tillsammans med Martina Nelson).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Borg Skoglund