Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2023-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
17 x 209 x 129 mm
Vikt
425 g
SAB
Vfo
ISBN
9789127180536
Kroppssmart : vardagsortopedi för folk i rörelse (häftad)

Kroppssmart : vardagsortopedi för folk i rörelse

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-08-25
249 279 Du sparar 30 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kroppssmart : vardagsortopedi för folk i rörelse Kan levereras innan julafton
Artros, hälsporre, tennisarmbåge - varför gör det ont?

Alla människor har en kropp med armar och ben med leder som blir slitna med åren. Vi fortsätter sporta och träna och använda kroppen på samma sätt som vi alltid gjort, men när det smärtar eller knakar, knastrar och klickar i lederna blir vi rädda. "Är det farligt? Kan jag fortsätta jogga, spela tennis, klippa gräset?".

Att det gör ont någonstans ibland är helt normalt - men vi vet inte vad som har hänt och hur vi nu ska bete oss. Kroppen förändras av belastning och åldrande men det finns saker vi kan göra för att fortsätta må bra och vara aktiva och rörliga. Enbart genom att förstå sig på smärtan och övervinna sin rädsla för den kommer man långt

Ortopediska åkommor är inte farliga i sig och ofta är de dessutom självläkande. Man behöver heller inte alltid gå till doktorn; mycket kan man hantera på egen hand genom självdiagnostik och självrehablitering med styrketräning och stretchövningar.

Kroppssmart går igenom rörelseorganens funktion och vanliga besvär och ger rekommendationer för behandling, rehabilitering och effektiva övningar att göra hemma - vardagsortopedi för folk som vill fortsätta röra sig!

Soheila Zhaeentan utbildade sig till läkare på Karolinska institutet, disputerade med en avhandling om axelkirurgi och är sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde en ettårig fellowship inom idrottsmedicin. Soheila Zhaeentan är bosatt i Stockholm och verksam på Sturebadets läkarmottagning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kroppssmart : vardagsortopedi för folk i rörelse
 2. +
 3. Mosleys 30 bästa hälsotips : små saker som får stor betydelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mosleys 30 bästa hälsotips : små saker som får ... av Michael Mosley (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kroppssmart : vardagsortopedi för folk i rörelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och med direkta åtgärder för problemen
  H Joh, 29 november 2023

  En mycket bra skriven bok. En tydlig genomgång av kroppen och åtgärder för de problem den upptar. Behöver inte mer.

 2. Suverän bok
  Carin B, 29 september 2023

  Jättebra bok som är trevligt skriven på ganska "lagom" nivå.
  Väldigt informativ både ur förebyggande synvinkel och när problem uppstått i någon kroppsdel som t ex värk i ryggen eller knäna.
  Man kan läsa den rakt igenom, som jag just gjort, eller välja det avsnitt som stämmer med aktuellt problem.
  Jag har nu köpt ytterligare två exemplar för att ge till mina döttrars familjer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Soheila Zhaeentan

 • Kroppssmart

  Soheila Zhaeentan

  Artros, hälsporre, tennisarmbåge ? varför gör det ont? Alla människor har en kropp med armar och ben med leder som blir slitna med åren. Vi fortsätter sporta och träna och använda kroppen på samma sätt som vi alltid gjort, men när det smärtar elle...