Slutet blir vår början (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2022-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Maria Lundgren
Dimensioner
30 x 168 x 109 mm
Vikt
255 g
ISBN
9789127180635

Slutet blir vår början

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-11-01
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets till svenska bäst översatta kriminalroman 2022!

*** Vinnare av The CWA Gold Dagger för 2021 års bästa spänningsroman i Storbritannien***

En ovanligt gripande och känslostark spänningsroman med oförglömliga karaktärer - om den eviga kampen om ont och gott inom människan, och om hur långt vi är villiga att gå för att skydda vår familj.

För 30 år sedan blev Vincent King en mördare. Nu har han släppts från fängelset och är tillbaka i sin hemstad Cape Haven, Kalifornien. Alla är inte glada att se honom. Som Star Radley, hans ex-flickvän och syster till flickan han dödade. Och Walk, hans bästa vän, som numera är polischef och som var den som satte dit honom.

Duchess Day Radley, Stars dotter, är tretton år gammal och självutnämnd laglös. Hon gör som hon vill, men framförallt vakar hon över sin femårige lillebror Robin. När Duchess försöker skydda sin mamma, vars destruktiva liv tar sig alltmer desperata former, startar hon oavsiktligt en kedja av händelser som får tragiska konsekvenser för hennes familj - och för hela staden.

Kan vi verkligen fly vårt förflutna - eller är det dömt att upprepa sig?

"Det kan knappast bli bättre. Full pott i betyg!"
BTJ

"Vad ska man kalla den här romanen? Spänningsroman eller amerikanskt ödesdrama? Strunt samma, det är en tät, spännande bladvändare. Whitaker beskriver på ett övertygande sätt hur en traumatisk händelse aldrig släpper greppet om de inblandade."
Vi läser

"En hjärtskärande drabbande bladvändare."
Ingalill Mosander

"En av de där sällsynta böckerna som överraskar under läsningen och sedan dröjer sig kvar i dig långt efter att du läst klart den. En känslomässig käftsmäll."
Kristin Hannah"En hjärtskärande bladvändare."
Good Morning America

"Förtjusande, pulshöjande spänning."
O, The Oprah Magazine

"En vackert skriven spänningsroman, fylld av oförglömliga karaktärer. Ett intrikat vävt porträtt av en småstad där nya och gamla synder krockar."
Jane Harper

"Prosa lika kusligt vacker som platsen den beskriver, du kommer att tänka på den här romanen långt efter att du lagt den ifrån dig."
Newsweek

"Jag ÄLSKADE den här boken. Från den fängslande intrigen till det vackra språket. Men det som framförallt fick mig att längta tillbaka till den var karaktärerna, inte minst unga Duchess. Det här är en bok att att läsa, och att läsa igen, och en författare att hylla."
Louise Penny
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slutet blir vår början
 2. +
 3. Välkommen till Tall Oaks

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välkommen till Tall Oaks av Chris Whitaker (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Slutet blir vår början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oväntade scenväxlingar
  Per Örjan Nordkvist, 15 september 2023

  Välskrivet och spännande om hur vi alla går omkring med våra mörka och ljusa sidor men med kärleken som ledstjärna!

 2. Svår att släppa
  BiblioteKarin, 5 augusti 2023

  Jag tycker om allt med den här boken. Karaktärerna är mångbottnade och trovärdiga. Relationerna är såriga men fyllda av kärlek. Det är mycket sorg men också många fina stunder mellan karaktärerna. Miljön är levande. Jag hade så svårt att lägga ifrån mig den här boken. Den stannar kvar långt efter att man slutat läsa.

 3. Gripande
  Sara H, 16 maj 2023

  Lite rörig att komma in i men sedan växer karaktärerna och handlingen blir väldigt gripande. Tragiska livsöden som sammanflätas. Rekommenderas starkt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Chris Whitaker