En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2023-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Ghosh, Jayati (förf.)
Dimensioner
216 x 143 x 18 mm
Vikt
398 g
SAB
Uh
ISBN
9789127181076
Vanliga sökord
klimat klimatet

En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad

(29 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-09
230
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Vi håller på att nå en social tipping point. Fyra krafter - sociala rörelser, en ny ekonomisk logik, teknisk utveckling och politiskt handlande - håller redan på att knuffa samhället över en tippningspunkt som gör att vi hamnar i självförstärkande goda cirklar, i "En jord för alla"-värld."

För fem decennier sedan chockade boken Tillväxtens gränser världen genom att visa att befolkningsökning och industriell tillväxt hotade mänskligheten.

Idag inser allt fler att vi balanserar på randen till avgrunden: Jorden har passerat flera gränser för hållbarhet och en utbredd ojämlikhet orsakar instabilitet såväl på planeten som i samhället. Det är lätt att känna att det inte finns någon utväg. Finns någon väg framåt? En jord för alla är en hoppfull plan för en bättre framtid.

Genom att använda kraftfull datormodellering presenterar en ledande grupp forskare och ekonomer från hela världen fem vändpunkter som skulle möjliggöra välstånd för alla på jorden under en enda generation. En tydlig väg framåt för att starta om vårt globala ekonomiska system så att det fungerar både för människor och den plats vi lever på.

En jord för alla visar en djup vision för osäkra tider och en karta för en bättre framtid. Den är en överlevnadsguide för mänskligheten som är obligatorisk läsning för alla som är intresserade av livet på vår bräckliga planet.

"An extraordinary book at an extraordinary time"
Ban Ki-moon

"Essential reading"
Thomas Piketty
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den !
  martin J, 12 februari 2024

  Vissa böcker är som foton och denna bok låter oss titta på foton som inte är tagna än. Ett i färg och ett i svartvitt.

 2. Ger en strimma av hopp för mänskligheten
  Hans Wrådhe, 6 mars 2023

  Boken ger mig ett hopp om att det går att lösa mänsklighetens problem med klimatet och naturen, även om det är i elfte timmen. Receptet för att lösa problemen är inte bara gissningar utan bygger på mycket gedigen och mångårig forskning från en mängd vetenskapsmän och -kvinnor. Det är intressant att en del av lösningen är att utrota fattigdomen, minska skillnaderna i inkomster och rikedom i världen och öka jämställdheten.

 3. Utmanande
  Tom, 2 mars 2023

  Intressant och utmanande! Välskriven bok om viktiga ämnen: miljö, ekonomi och rättvisa. Boken rekommenderas för dig som är engagerad, eller vill bli det.

 4. Torr och inaktuell
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 1 mars 2023

  Lite väl torr och kändes inaktuell. Ingenting om staters förhållande till varandra eller risker för och effekter av konflikter och krig.

 5. Detta behöver vi veta och ta ställning till.
  Paul Thomas Nyman, 18 februari 2023

  Boken för fram tydliga och många bevis för att vår planet kommer att förändras mycket på ett för planetens levande varelser negativt sätt. Inom flera forskningsområden har man kartlagt detta och kommit fram till att vi befinner oss i kriser nu och dessa kommer att bli fler och mycket större om vi inte snabbt förändrar våra beteendemönster. Författarna medger att de inte kan kartlägga alla negativa sidor om vi fortsätter med nuvarande ekonomiska systemtänkande: För lite för sent. Men är överty... Läs hela recensionen

 6. Den viktigaste boken att läsa!
  Annika Härlin, 13 februari 2023

  En bok som på ett mycket klart och tydligt sätt lägger fram och förklarat möjliga lösningar för att hejda klimatförändringarna och samtidigt få en rättvis och jämlik värld på ett demokratiskt sätt. Baseras på vetenskapliga studier och skrivet av kända ekonomer m fl.

 7. Nödvändig brådskande läsning för alla
  Karl Kremer, 9 februari 2023

  Se rubriken. "För lite för sent" är det som hänt och händer fortfarande när det gäller mänsklighetens överlevnad. Det måste till "ett jättesprång" bums!

 8. Underbyggda resonemang
  Vilmer Andersen, 9 februari 2023

  Gedigen faktasamling baserad på den senaste forskningen. Tydliga resonemang och slutsatser. Behöver inte läses från början till slut - kapitlen har en egen och relevant tematik. Utmärkt som underlag för studiecirkeldiskussioner.

 9. En bok värd att läsa-Utbildning och spänning i ett
  Marie Dahlquist-Sjöberg (Stockholm), 9 februari 2023

  Den innehåller det man BÖR VETA inför kommande klimatförändringar - bra att var förberedd samt kunna förebygga så mycket som möjligt! 🌸

Visa alla 9 recensioner