Dagbok från en invasion (häftad)
Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2023-01-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Jesper Högström
Dimensioner
220 x 140 x 23 mm
Vikt
410 g
SAB
Lz
ISBN
9789127181588
Dagbok från en invasion (häftad)

Dagbok från en invasion

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2023-01-27
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Andrej Kurkov skyr oftast de stora orden, men står alltid på frihetens sida. Hans Dagbok från en invasion är ingen perfekt slipad bok, däremot ett spontant humanistiskt vittnesmål av hög kaliber, skriver Jan Eklund."
Dagens Nyheter

Dagbok från en invasion är en annorlunda rapportbok. Läsaren följer i realtid hur Andrej Kurkov bevittnar det otänkbara, kriget mellan landet han föddes i och landet han räknar som sitt eget. Här ställs ländernas olikheter i skarp belysning. Imperiets Ryssland, med en befolkning i ledband och de frihetliga, bångstyriga ukrainarna.

Boken tar sin början vid årsskiftet och sträcker sig fram till sommaren 2022. Nerven i materialet är påtaglig.

De bilder han tecknar ur den nya vardagen är laddade med verklighet, samtidigt som han analyserar skeendet utifrån historia, politik och kultur. Som romanförfattare har han gjort sig känd för en road blick på människorna och deras krumbuktande. Inte heller i denna textsamling ger han upp hoppet, trots sorgen och vreden över vad som händer. Gång på gång för han tillbaka läsarens blick till den enskilda människan och det som går att skratta åt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagbok från en invasion
  2. +
  3. Du vet inte vad krig är : en ukrainsk flickas dagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du vet inte vad krig är : en ukrainsk flickas d... av Yeva Skalietska (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dagbok från en invasion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok som alla bör läsa!
    - (Göteborg), 27 mars 2023

    En på ett sätt viktig bok som skildrar kriget i Ukraina utifrån en ukrainsk medborgare som valt att stanna kvar i Ukraina. Detta är viktigt att ta till sig för att aldrig glömma det som sker i vår närhet

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrej Kurkov