Skogen & slöjden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2023-04-18
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127181816
Skogen & slöjden (e-bok)

Skogen & slöjden E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-04-18
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Träd, sly, gräs, blad, bark, mossor, blommor och lavar. Med skogen som ingrediens lär du dig olika metoder och tekniker för att slöjda. Boken innehåller instruktioner till ett 30-tal projekt ? allt från att bygga bladgirlanger och växtkronor till att fläta korgar av pil, pressa blommor, göra en matta av mossa och bygga ett vindskydd. Utöver beskrivningarna finns här lika mycket ren inspiration.

Bara när vi förstår skogen kan vi ta hand om den. Och på det sättet är slöjden unik, den börjar i skogen och har sitt ursprung och sin utgångspunkt i materialens egenskaper och logik. Ordlös kunskap som överförs mellan natur och hand, och därefter från hand till hand. Berättelser från mor till dotter, från farfar till barnbarn. En tyst kunskap som bara kan spridas genom praktik och görande.

Det bästa vi kan göra för naturen är att vara ofta och mycket i skog, på fjäll och på äng. Då först, när vi förstår den, kan vi ta hand om den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Wåhlin Norén

  • Sorgens princip

    Pernilla Wåhlin Norén

    I en värld driven av sorg, där personligt mörker ersatt olja som drivmedel, utspelar sig Pernilla Wåhlin Noréns hyllade Sorgens princip . En lika filosofiskt skarpkantad som poetiskt laddad text, som för tankarna till Karin Boyes Kallocain eller R...