Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2023-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
13 x 202 x 132 mm
Vikt
325 g
SAB
Vefc
ISBN
9789127182455
Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring (inbunden)

Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-08
239
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Var sjätte svensk lider av migrän, för ungefär 2% är den kronisk. Utifrån sin egen och en rad kända författares berättelser skildras synen på sjukdomen historiskt och kulturellt.

Celia Svedhem är psykolog, frilansskribent och småbarnsförälder och lever själv med kronisk migrän. I boken berättar hon om sin resa mot lindring och undersöker vad det innebär för identiteten att leva med en kronisk diagnos. För trots att migrän är en så vanlig sjukdom vet vi förvånansvärt lite om den, hur den påverkar människors vardag - och än mindre vad den historiskt har inneburit.

I Det mörka rummet berättas om människors syn på, och försök att behandla sjukdomen genom tiderna. Från mer desperata grepp, som att borra hål i huvudet med en korkskurv och åderlåtning, till dagens mer utbredda försök med botox och psykoterapi.

Virigina Woolf, Sigmund Freud, Lewis Carroll, Salvador Dalí och Joan Didion led alla av migrän och har lämnat stora kulturarv åt eftervärlden. Genom att analysera deras verk, anteckningar och korrespondens söker Svedhem förstå vilken inverkan migränen haft på deras liv och konst. Men också vad hon kan lära sig ifrån dem om hur man lever ett meningsfullt liv trots kronisk smärta.

Det mörka rummet är en personlig essä som ger en ny och fördjupad bild av en av våra vanligaste sjukdomar och dess inverkan på individen, vetenskapen, samhället och kulturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det mörka rummet : om migränens historia och jakten på lindring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok för alla med folksjukdomen migrän
    -, 3 oktober 2023

    En värdefull bok för alla som berörs av migrän. Vi över miljonen som har det, anhöriga och alla i vården. Boken ger en inblick i migränens historia och vad vi idag vet om migränens olika symptom, behandlingar och orsaker. Den ger också en ärlig och rörande insikt i vad det innebär för en förälder och en hel familj när mamma har migrän. Den tröstar mig!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Celia Svedhem