Abow (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (101.4 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Magdi Saleh
Utgivningsdatum
2023-05-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127182691

Abow Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-05-19

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fristående fortsättning på Yani.

Den här klassen saknade aura. Ingen här var som Caspian, Khaled och Christian som alltid gjorde att vi garvade under lektionerna. Ingen här var som Amir som hjälpte mig när jag inte fattade. Jag saknade också Wahida. Och Sara och Amal. Jag hade aldrig hälsat på så här många blondiner förut.

När Rayan står utanför sin nya skola känns det som han hamnat fel. Samtidigt som han ska hantera sitt nya gymna-sieliv märker han hur Caspian driftar åt ett helt annat håll. I hans garderob hittar Rayan en skottsäker väst. Och hur ska han förklara allt för Wahida, som han längtar efter men som är så avvisande? Gamla och nya världar krockar i den fristående uppföljaren till den Augustnominerade och prisbelönta "Yani".

Sagt omYani:

"Med poetisk pregnans och förlösande vass humor navige-rar författaren skickligt mellan glädje och hudlös sorg."
Augustjuryn

"Yani är en ovanlig ljusglimt."
Aftonbladet

"Livet i orten har aldrig känts så levande som i Yani."
Sydsvenskan

"Egensinnig debut där förortsspråket sprakar uttrycksfullt."
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Abow. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så viktig!
    Elisabet, 24 september 2023

    Nora skriver hudnära. Hennes båda böcker tar med oss läsare rakt in i en verklighet som pågår just nu. Det som fyller nyhetsrubriker med svarta bokstäver får liv. Ungdomarnas relationer, gruppdynamiken och individerna känns djupt äkta. Jag är glad att jag valde att lyssna på dem som ljudböcker och därmed få ett helt annat flyt i språket. Inläsningen förstärker texten. De här böckerna borde läsas av alla! Tack!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nora Khalil

  • Yani

    Nora Khalil

    Nominerad till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022 Debutroman som med varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet. En utvecklingsroman om Rayan, i ...