Drömmaren : en bok om Sven Hedin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2023-05-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
235 x 163 x 40 mm
Vikt
944 g
SAB
Lz Hedin, Sven
ISBN
9789127183629

Drömmaren : en bok om Sven Hedin

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-05
289
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kring förra sekelskiftet var Sven Hedin en av Sveriges mest omtalade och beundrade personer. Hans böcker om sina djärva upptäcktsresor i Centralasien fångade läsare världen över, och hans noggranna kartläggning av floder, berg och öknar väckte respekt bland vetenskapsmännen. Men när han under de båda världskrigen tog parti för Tysk­land ifrågasattes han, och hans beundran av Hitler har för alltid fläckat hans rykte.

Drömmaren är berättelsen om en man som ville leva sin saga och nästan lyckades med det. Hedin var fylld av hjäl­temodiga förebilder och övertygad om att han skulle kunna bli en av dem. Nils Uddenbergs bok är ett försök att, utan att beundra eller moralisera, ge en bild av denna motsägel­sefulla gestalt och den tid han levde i. Hedin var dessutom en skicklig tecknare och fotograf, vilket bokens många illustrationer bär vittne om.

"Det är en fröjd att läsa Uddenbergs välskrivna Hedinbok, inte minst eftersom den fokuserar på väsentligheter och inte förlorar sig i detaljer. Skickligt och tankeväckande orienterar Nils Uddenberg mellan Hedins politiska förvillelser och personliga särdrag."
SvD

"Boken är lättläst för den historieintresserade och har ett rikligt bildmaterial med fotografier, teckningar och kartor."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmaren : en bok om Sven Hedin
  2. +
  3. Oscar II : den konungsligaste av alla kungar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oscar II : den konungsligaste av alla kungar av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmaren : en bok om Sven Hedin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Uddenberg ser människan Hedin
    leif gren (Stockholm), 16 juni 2023

    Sven Hedin har förmodligen aldrig porträtterats bättre som människa än i Nils Uddenbergs nya bok. Utan att moralisera ger Uddenberg nya fakta och perspektiv på hur Hedin tänkte utifrån sin uppväxt och sin tids värderingar. Mycket är främmande för vår tid, men vill man förstå Hedin duger det inte att komma med moderna pekpinnar. Fram träder en komplicerad Hedin som benhårt höll på rättrådighet, tog parti för fattig urbefolkning i Asien mot kolonialism. Han var pompös men blev omedelbart vän me... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Uddenberg