En handfull vind (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2023-05-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
168 g
SAB
Hc
ISBN
9789127183964

En handfull vind

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-05-08
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
”Negar Nasehs roman En handfull vind är en stor exilroman, full av kärlek till det persiska språket och det iranska kulturlandskapet.”
Dagens Nyheter

”Det är romantiskt och vackert. Nasehs skicklighet i att frambesvärja miljöer och stämningar är uppenbar, framför allt blir den påtaglig i den tryckande väntan som präglar.”
Expressen Kultur

”Grymheterna, vardagsäktenskapen och en mamma som lär sig simma i smyg. Det är fint fångat.”
Kulturnytt i P1, Sveriges Radio

”Den litterära stilen har tonträff – också när hon förflyttar sig i tid och skildrar tillvaron i Sverige när sonen Nima vuxit upp och drabbas av psykisk sjukdom och ätstörningar”.
Sydsvenskan

”Negar Naseh har lyckats fånga en berättelse som går rakt in i hjärtat på läsaren. Boken är vackert skriven då den delvis har inslag av det persiska språket som får läsarna att komma karaktärerna ännu närmare, vare sig om man kan språket eller inte.”
KULT Magasin

På en balkong i Teheran sitter Minou och hennes son Nima och väntar. Det är hösten 1978, hon är gravid och på gatan nedanför har revolutionen tagit fart. Två år senare är Shahen störtad, och i landsflykt i Panama kämpar han för att dölja sin sjukdom för såväl omvärlden som för sina närmaste. Under förberedelserna för sitt sista stora framträdande, en intervju med den brittiske journalisten David Frost, börjar fasaden rämna. Revolutionens dyningar omformar alla som kommer i dess väg.

Ett halvt liv senare i Sverige irrar Minous familj fortfarande i spillrorna av det som varit, det som kunde ha varit och det som blev. När hon en dag får bud om att hennes mamma ligger för döden bestämmer hon sig för att återvända till Iran.

En handfull vind är en roman om kamp och flykt, om sårbarhet och samhörighet.

Negar Naseh debuterade som författare 2014 med Under all denna vinter. 2016 utkom hennes andra roman De fördrivna. Negar Naseh bor i Uppsala och arbetar även som läkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En handfull vind
  2. +
  3. Det sista han sa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sista han sa av Laura Dave (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Negar Naseh