Imperiehunger : Putins storryska drömmar och ett nyvaknat motstånd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2024-05-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 142 x 22 mm
Vikt
438 g
SAB
Kma.6,Ocf-ma
ISBN
9789127184220

Imperiehunger : Putins storryska drömmar och ett nyvaknat motstånd

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-03
235
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Vladimir Putin har byggt sitt politiska varumärke kring att återskapa bilden av Ryssland som en stormakt, därtill med en tusenårig historia. Länderna som tidigare levde under rysk hegemoni har behövt förhålla sig till det. När det storskaliga anfallskriget mot Ukraina inleddes väcktes en rädsla bland flera postsovjetiska länder för att stå näst på tur. Men också en växande insikt om vikten av att värna sin autonomi, sitt språk, sin nationella kultur som något oavhängigt den ryska.

I Imperiehunger rör sig Johanna Melén mellan Armenien, Azerbajdzjan, Belarus, Georgien, Kazakstan, Moldavien, Tadzjikistan och Ukraina. Hon beskriver utvecklingen i respektive land och hur relationen till Ryssland har förändrats sedan februari 2022. Boken ger också en historisk tillbakablick över både kommuniståren och den tidiga historien för att ge en djupare förståelse kring rysk imperialism då – och nu.

Johanna Melén är journalist på Sveriges Radio. Hon debuterade 2021 med Mina ryska vänner: en berättelse om Putins Ryssland.

En kunnig och kritisk översikt över den politiska utvecklingen under Putin.

Västerbottens-Kuriren

En fascinerande skildring av landet efter 90-talets skakiga frihetsyra, med terrordåd och en till tagande maktcentralisering.

Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Imperiehunger : Putins storryska drömmar och ett nyvaknat motstånd
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Imperiehunger : Putins storryska drömmar och ett nyvaknat motstånd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket aktuellt ämne
    Steen Pedersen, 21 juni 2024

    Intressant att få inblick i en del av tidiga lösta? Och olösta konflikter i det gränsområden i det förre Sovjetunionen. Tidvis lite tröttsam läsning när författaren blandar individers upplevelser med större skeenden men i stort fick jag lite mer kunskap om vad som kan bli problem i gränsområden till dagens Ryssland med imperieambitioner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Melén