Gästen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (287.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Shirin Golchin
Utgivningsdatum
2023-11-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Erik MacQueen
ISBN
9789127185234

Gästen Ljudbok

(15 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-11-03

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Cline har ett oerhört gehör för hur unga kvinnor navigerar kring sin tillskrivna plats i världen.

Rebecka Kärde, Dagens Nyheter

...............................................................

Sommaren går mot sitt slut på Long Island och Alex har just blivit ombedd att lämna huset där hon bott den senaste tiden med sin äldre pojkvän. Någonting gick fel och relationen är över: han ska se till att hon får skjuts till stationen så att hon kan ta tåget hem till stan.

Men Alex stannar kvar. Först följer hon med i det som händer motståndslöst, sen med alltmer precision i sitt agerande. Hon är ung och snygg, utan ekonomiskt kapital men med en exakt förståelse för vad andra vill ha av henne och behöver henne till. Long Island är välbärgat med enorma villor och formklippta häckar, solen gassar ner på de privata strandklubbarna och någonstans måste allt denna rikedom kunna öppna sig mot den som inte har något?

Alex har en plan men den kräver att hon håller sig flytande i en vecka, fram till Labor Day. I den nya tillvaron har hon gjort sig fullständigt beroende av andra. Kroppen är en valuta, hennes förmåga att läsa av rummet en annan, en förhandlingsbar moral en tredje. Emma Clines gåtfulla huvudperson rör sig från plats till plats och lämnar mänsklig förstörelse i sina spår.

Gästenär en andlöst spännande roman med stark underström, vibrerande nära gestaltad och samtidigt så ovanligt öppen att hela boken framstår som en spegel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gästen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och läsvärd
  - (Mölnlycke), 8 januari 2024

  Intressant story och man kände vemodet, stressen och förtvivlan. Önskar man fick veta mer i slutet

 2. Smärtsam skildring i överklassens bakvatten
  Fredrik, 17 november 2023

  Detta är andra boken jag har läst med Emma Cline. Jag minns att jag hade samma obehagskänsla och missmod när jag läst klart. Det är bra, väl berättat och man känner snabbt med karaktärerna. Men kvinnosynen som framförs, eller kanske snarare uppgivenheten på hur balansen i samhället mellan könen tyvärr fortfarande ligger är skrämmande. Det är en väldigt intressant diskussionspunkt som man skulle kunna skriva spaltmeter om. Men boken är väl värd sin läsning trots en del obehagliga inslag, mest underliggande obehag dock.

 3. Förstod inte riktigt
  Lindis77, 14 november 2023

  Jag kanske är trög men fattade inte riktigt hur boken slutade

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Emma Cline