Vikarien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
927
Utgivningsdatum
2024-03-22
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
220 x 160 x 60 mm
Vikt
1370 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789127186071

Vikarien

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-22
249
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor


Anna söker en plats i livet där hon är någons förstahandsval, något mer än en tillfällig besökare. Hon har varit utbränd och är nu på väg tillbaka, och i mötet med tvåbarnspappan Thomas ser hon nya möjligheter öppna sig. Samtidigt gör sig oron från det förflutna hela tiden påmind, och långsamt ska den dra henne mot ett oåterkalleligt beslut.

Vikarien är en stor roman om det lilla livet. Det handlar om känslan av att leva på undantag och att aldrig komma till sin rätt, ett tillstånd som över tid kan driva en till drastiska handlingar. Med små åthävor och sällsynt precision naglar David Norlin fast läsaren i ett vardagligt ödesdrama.

David Norlin (född 1978) debuterade med den kritikerrosade romanen Dagar utan ljus, nätter utan mörker (2016), som även nominerades till Katapultpriset för årets bästa debut. Vid sidan av skrivandet arbetar han som psykolog.

Det är en riktigt bra bok. Det finns nästan inga transportsträckor i Vikarien, vilket är imponerade i sig för en roman av det omfånget, men ännu mer så eftersom den i huvudsak är en väldigt vardaglig historia och bara i undantagsfall mer dramatiskt uppskruvad. ( ) Efter att ha vistats i den i veckor känns det riktigt motigt att lämna.
- Therese Eriksson, SvD

Det märkvärdiga är att Vikarien är en riktig bladvändare. Girigt läser jag och kan inte få nog av att följa huvudpersonen Anna i hennes vardag. När läsningen efter 928 sidor är slut är det med saknad jag skiljs från boken.
- Barbro Westling, Aftonbladet

En bra roman ska inte nöja sig med mindre än att göra läsarens värld större. David Norlin ska ändå inte enbart få beröm för sin ambitionsnivå; mer imponeras jag av hans förmåga till skarpsinniga psykologiska porträtt av människor som ter sig fullt rimliga och trovärdiga.
- Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

Romanen känns, trots sina 930 sidor, inte lång. En sådan lyhördhet och litterär precision att det nästan tar andan ur läsaren.
- Yukiko Duke, Vi Läser

inte en enda gång under dessa drygt 900 sidor förlorade jag intresset. Det skulle förvåna mig om inte den här romanen lät tala om sig under året.
- Annina Rabe, Vi

Så bra! Jag vill bara ha mer. Det här är nog en av årets bästa romaner!
- BTJ, betyg 5/5
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vikarien
 2. +
 3. Nattens skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattens skola av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vikarien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vikarien
  Camilla Wretljung, 25 april 2024

  Omtumlad efter sträckläsningen av "Vikarien". Karaktärerna är så levande och ömsint tecknade; igenkänningen är total. Det till synes vardagliga i våra liv är, om man skrapar på ytan, bara ett tunt lager; därunder finns det vilda och eviga i oss. Jag vill veta hur det går! Saknar när boken är slut..

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Norlin

 • Dagar utan ljus, nätter utan mörker

  David Norlin

  "Både stilistiskt och formmässigt är det en mycket driven debut, rasande snyggt genomförd." - Sydsvenskan "Hade i en mindre skicklig författares händer kunnat bli en kliché. David Norlin hamnar inte där. Delvis för att hans berättel...