Drömmen om ett träd (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2024-02-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Lotta Eklund
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
234 g
SAB
Hcedb.01
ISBN
9789127186439

Drömmen om ett träd

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-02-02
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Maja Lunde avslutar sin romankvartett med en fenomenal framtidsdokumentär

Dagens Nyheter

Ett mörkt mästerverk

Sydsvenskan

Drömmen om ett träd” fullbordar på så sätt ett av samtidens viktigaste verk – en tetralogi som fäller ut en helt egen biosfär i den nordiska litteraturen.

Aftonbladet
...............................................

Longyearbyen 2110: Djupt i bergen, långt norrut, ligger ett valv fyllt med frön från världens alla hörn. Tommy växer upp i Svalbards brutala landskap, med två bröder han vill göra allt för och en farmor som är valvets fröskötare. Sedan drabbas Longyearbyen av en katastrof. Tommy, hans bröder och mormor är bland de få som är kvar. Sex ensamma människor i ett öde landskap, i besittning av en skatt som världen trodde hade försvunnit för alltid.

Samtidigt, långt borta, lever Tao på minnena av sin son Wei-Wen, som hon förlorat. Varje dag är lika, hon är ledsen och hon svälter, som resten av folket, i en helgedom och utarmad natur, där många arter har försvunnit. Men allt förändras den dagen Tao blir ombedd att leda en expedition norrut. Målet är Svalbard och fröerna.

Med Drömmen om ett träd avslutar Maja Lunde en av de stora romansatsningarna i skandinavisk litteratur det senaste decenniet. Maja Lundes avslutande roman i kvartetten ställer viktiga frågor om ansvar och hållbarhet, frågor om mänsklighetens plats i naturen. Det är en skrämmande och gripande berättelse som kretsar kring vårt ansvar på denna planet, både som art och som individer.

Maja Lunde (f. 1975) är en av Norges största internationella författare. Hennes böcker har översatts till 40 språk och har sålts i mer än 4 miljoner exemplar. Maja Lunde har vunnit både Bjørnson-priset, Peer Gynt-priset och Rachel Carson-priset för sitt författarskap.

Sagts om Drömmen om ett träd:
En framtidsdystopi som är både skrämmande och djupt berörande.

Jönköpings-Posten

Maja Lunde gestaltar ödesfrågorna och antyder svar med sin klimatsaga, ett mäktigt vardagsnära epos.

Arbetarbladet

Drömmen om ett träd är en lika ödslig som varm, lika gastkramande som trösterik, bok och en mycket värdig avslutning på Lundes romanprojekt

Tidningen Vi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmen om ett träd
  2. +
  3. Przewalskis häst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Przewalskis häst av Maja Lunde (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drömmen om ett träd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vår framtid?
    Anna Birgitta (Dalarna), 1 april 2024

    När jag läser boken är jag tacksam över att jag är så gammal att jag sannolikt inte behöver uppleva det som kanske är jordens undergång.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maja Lunde