Där kärlek sker : om hiv, aids och vännerna vi förlorade (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2024-03-15
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
218 x 142 x 18 mm
Vikt
404 g
SAB
Lz
ISBN
9789127186545

Där kärlek sker : om hiv, aids och vännerna vi förlorade

Inbunden,  Svenska, 2024-03-15
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I början av 80-talet, just som den svenska gaykulturen började blomma, slog katastrofen till. Unga människor blev sjuka en efter en, i en hänsynslös sjukdom med dödlig utgång. Samhällets svar blev skambeläggning dagstidningarna skrev om »bögpesten« och smittskyddslagen gav rätt till tvångsisolering av hivpositiva.

Bodil Sjöström var en av dem som fick begrava sina jämnåriga vänner. Hon var nära vän med många som drabbades, och arbetade på Noaks Ark med stöd och hivupplysning när epidemin härjade som värst.

I Där kärlek sker skildrar hon aidskrisen i Sverige genom sina egna minnen och ett körverk av röster. Människor som var med berättar hudlöst om vännerna som gick bort innan de hann fylla trettio, men också om den politiska kampen ilskan och den starka gemenskapen inom hivrörelsen. Och om kärleken de vann.

Bodil Sjöström är journalist, författare och musikproducent. Tidigare böcker har bland annat handlat om att leva klimatsmart, vänskap och New Orleans. Hon har i många år arbetat med folkbildning inom hivfrågor. Detta är hennes första bok på Weyler förlag.

"Där kärlek sker skildrar Sjöström ett stycke svensk nutidshistoria såsom samhällsdebatten, konflikterna mellan organisationer i synsättet på förebyggande arbete eller hälso- och sjukvårdens hållning. Hon varvar de historiska tillbakablickarna med individuella intervjuer, många av dem starka berättelser om sjukdom och ensamhet men också värme, omsorg och kärlek. Kombinationen gör boken exceptionell."
- 5 av 5 BTJ

"Det viktigaste bidraget till historien om hiv i Sverige består i de subjektiva berättelser som Sjöström samlat in under årens lopp. Det är kärnfulla porträtt som inte lämnar någon oberörd."
- Expressen

"Det trots allt stora med boken finns i nyanserna som Sjöström får fram. Det är så lätt att välja den enkla dramatiken när det gör ont, oavsett genre, ställa ont mot gott, vaska fram en tydlig progression. Men smärtpunkter och framsteg bär på motstridigheter, skiktningar och dessa hittar Sjöström."
- Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Där kärlek sker : om hiv, aids och vännerna vi förlorade
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodil Sjöström