Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
564
Utgivningsdatum
2024-04-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 38 mm
Vikt
380 g
SAB
K.54
ISBN
9789127186668

Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

Pocket,  Svenska, 2024-04-26
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
”Peter Englund är en suverän dirigent, en mästare på mångtydighet”
Dagens Nyheter

"Som folkbildning är detta virtuost utfört, som populärvetenskaplig framställning sannolikt unikt, en bedrift i internationell klass. Som litteratur är det en djupt tankeväckande bok, som får läsaren att vända sig inåt, mot sin egen tid. "
Jens Liljestrand, Expressen

”Det är storartad läsning.”
Vi


”Det är som att hela hans skrivande förlösts … Onda nätters drömmar gör honom till en av landets främsta författare, alla kategorier, alla tider.” Sydsvenskan


”Englund visar hur kriget förstärker nuet, får det att vibrera … Det verkligt stora i Englunds novemberepos är hur författaren lyckas suggerera fram det vardagliga under extraordinära händelser.”
Svenska Dagbladet

”En lysande påminnelse, i dessa tider, om hur destruktivt krig är på alla plan.”
Göteborgs-Posten

Boken handlar om nutiden. Världens smärta genom en människas smärta.

Vändpunkt, november 1942. Världen står och väger mellan barbari och civilisation, vad som helst kan hända. Ingen vet att historiens största globala katastrof – andra världskriget – nu är på väg att avgöras. Allra minst de som är mitt uppe i den. Här får vi följa några av dem, hela vägen in i deras allra innersta, under den ödesmättade månaden.

De är 39 högst olika människor. De kommer ifrån Algeriet, Italien, Kina, Sovjetunionen, Japan, Frankrike, USA. De befinner sig i El Alamein, Guadalcanal, Stalingrad, Treblinka. Eller i Paris, Berlin eller någon fredlig småstad ingen hört talas om. De är militärer och civila, från båda sidor: hemmafruar, journalister, krigsfångar, flyktingar, partisaner, sexslavar, soldater, studenter. Och de flesta är unga – åtminstone alldeles för unga för att behöva genomleva ett grymt krig på nära håll.

Genom deras bevarade vittnesmål – brev, dagböcker, memoarer – har Peter Englund skapat en lika laddad som intim berättelse om krigets vändpunkt, skildrad inifrån, nära, och får den därigenom att framträda på ett alldeles nytt vis.

"Med eleganta penndrag förmedlar Englund hur världskriget kändes för dem som var mitt uppe i händelserna eller som stod bredvid och ändå påverkades av kriget på olika sätt. Det är inte för inte som Peter Englund betraktas som en enastående berättare."
Niclas Sennerteg, Kristianstadsbladet

"Peter Englund har en fantastisk förmåga att gestalta den verklighet så som den förmodligen tedde sig för de 39 människorna han valt ut att följa under veckorna då världens öde avgörs ... Bokens berättargrepp gör den ganska snabbt till en bladvändare."
Dala-Demokraten

"Peter Englund skapar nytt liv i den slitna berättelsen om andra världskriget. I "Onda nätters dr
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel
  2. +
  3. De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kom, de såg, de segrade : vad antikens fälth... av Daniel Hermansson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »