Hästhållning i praktiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Jones, David
Illustratör/Fotograf
Bo Furugren
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
500 g
SAB
Qdf
ISBN
9789127355736

Hästhållning i praktiken

(15 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2007-08-01
319
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur man hanterar hästar är grundläggande kunskap som alla hästmänniskor behöver, oavsett om man sysslar med ridsport, trav eller galopp yrkesmässigt eller på fritiden. Den här boken har en självklar plats i hästbiblioteket.

Med horsemanship som grund lär man sig att planera det dagliga arbetet i olika typer av stallar, sköta anläggning och utrustning, utfodra och hantera hästar i olika situationer. Här får man också veta hur det går till att visa hästen vid hand, longera och löshoppa enligt gällande normer. Kunskaper och råd finns med om hästens hälso- och sjukvård, om hovbeslag och om transport.

Utöver de vanliga skötselrutinerna får man också lära sig att klippa svans, rycka man, fläta och annan dekorativ hästvård. Här beskrivs olika typer av munderingar, hur de fungerar och hur man sköter dem på bästa sätt.

Häftad populärutgåva. Boken är reviderad senast 2007. Tilltryck skedde 2013.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hästhållning i praktiken
 2. +
 3. Hundlära : råd och övningar för en starkare relation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundlära : råd och övningar för en starkare rel... av Fredrik Steen (kartonnage).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hästhållning i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Beskrivande
  Peter, 30 december 2020

  En bra bok att börja med om man är intresserad av hästskötsel som arbete men även om man tycker om att rida.

 2. Mycket nyttigheter
  Marcus Myhr, 12 september 2016

  Den kanske skulle må bra av en omarbetning för att bli mer aktuell på områden som foder och vaccinering, men det mesta är gamla sanningar som håller än idag. Lättläst och med mycket praktiska tips utifrån lång erfarenhet.

 3. Bra grundbok som en bild av vad som är viktigt att...
  Katarina Johansson, 11 juni 2013

  Bra grundbok som en bild av vad som är viktigt att kunna om hästar men vissa saker stämmer inte längre eller är föråldrade i sitt tankesätt

 4. OK men behöver uppdateras...
  Maya, 25 december 2012

  Boken innehåller många bra tips och bl.a. checklistorna är i grund och som tanke bra. Samtidigt innehåller boken utdaterad fakta och information. Den här boken fungerar dock bra om man redan vet en del om hästar (och gällande lagstiftning) eftersom boken ger en struktur i arbetet med hästar.

Visa alla 4 recensioner

Övrig information

Med horsemanship som grund lär du dig att planera det dagliga arbetet i olika typer av stallar, sköta anläggning och utrustning, utfodra och hantera hästar i olika situationer, visa hästen vid hand, longera och löshoppa enligt gällande normer. Råd om hälsovård, om hovbeslag, transport m m.