Djurens beteende : [-och orsakerna till det] (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2006-10-01
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Andreasson, Bengt (foto)
Illustratör/Fotograf
Andreas Martelius
Illustrationer
ill.
Dimensioner
170 x 235 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Ug.059,Qdf
ISBN
9789127357204
Djurens beteende : [-och orsakerna till det] (häftad)

Djurens beteende : [-och orsakerna till det]

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2006-10-01
228
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur hittar flyttfåglarna hem igen? Hur kommer det sig att grisar bygger bo om de får möjlighet, trots att de sedan generationer levt i svinhus där beteendet aldrig fått komma till uttryck? Detta är en introduktion till modern etologi. Om inlärt respektive medfött beteende, om relationen människa djur m m. Tar upp djurs beteende i allmänhet och redogör ingående för det naturliga beteendet hos våra vanligaste husdjur: höns, hästar, svin, får, nötkreatur, hundar, katter, pälsdjur, möss och råttor.

Ny reviderad upplaga
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djurens beteende : [-och orsakerna till det]
 2. +
 3. Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarli... av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Djurens beteende : [-och orsakerna till det]. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant information
  Tornvinga, 18 december 2019

  Om du läst flera av Per jensens böcker (särskilt de om hundar) så märker du snabbt att det mer eller mindre är samma information men i olika böcker. I och med att denna bok handlade om djur i allmänhet kändes det mer intressant och det är alltid roligt att se vart etologins forskning ligger och hur det går för dem.

 2. Lättläst introduktion till Etologi
  Biolog/Husdjurvetare Karin, 21 oktober 2015

  Mycket nöjd med denna, har last den rakt igenom, då den inte är särskilt djupgående är den en bra introduction till ämnet. Väldigt lätt att förstå med bra förklarande bilder.
  Något som saknas är mer om kattens bettende, men är man väldigt intresserad av katt föreslår jag att man väljer en annan bok.

  Den får 4,5/5 av mig, då den hade kunnat ta med fler djurslag samt gått lite djupare på våra absolut vanligaste sällskapsdjur.

 3. Bra relevant bok som ger grunderna till etologi
  Steelindustries, 8 september 2015

  Boken är mycket relevant och lättläst. Den förklarar pedagogiskt varför djur beter sig som de gör och vad som motiverar detta. Bra bok för att sätta sig in i läran om etologi samt som kursbok vid olika djurrelaterade utbildningar.

 4. Bra fakta om hur våra husdjur är som de är

  Gråttmålningar bevisar att den moderna människan har domistiserat de första hundarna, gamla förfallna städer visar att människor left med höns, hästar, kor och får i flera tusen år, och sen har det avlats allt fler raser av hundar, katter och hästar. Ordningen lyder: vargen blev hund, vildkatt blev tamkatt, mufflon blev får och gätter, djungelhöns blev höns, vildsvin blev gris, uroxe blev ko, en trettio cm hög varelse blev häst och apa blev människa.

  Rätt bok för den som har ett stakt djurintresse!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Per Jensen