Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
F.011
ISBN
9789127406452

Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori

(18 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2007-08-01
363
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När man lär sig ett nytt språk i vuxen ålder kan man alltid förbättra sitt uttal. Språkets melodi och ljud i det egna modersmålet lär man sig ju tidigt och just detta är allra svårast att lära sig i det nya andraspråket. Uttalsboken ger alla en god grund till svenskt uttal.

Boken kan användas av både nybörjaren och den mer avancerade eleven, med lärare eller vid självstudier. Den fungerar även bra som repetition. Boken går från språkets ljud till ord, fras och yttrande. Först presenteras vokal- och konsonantljuden med så kallat centralsvenskt uttal. Därefter kommer ordbetoning och satsbetoning som skapar språkets melodi.

Till Uttalsboken hör inspelade övningar som finns att tillgå digitalt. Den avslutas med en omfattande handledning för lärare som känner sig osäkra på uttalsundervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori
 2. +
 3. Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytning och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytnin... av Elisabeth Zetterholm, Mechtild Tronnier (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok
  SvartVit, 15 mars 2021

  Bra övningar och bra för framtida användande inom undervisning. Lätt att läsa och lätt att hitta i. Kursbok jag kommer spara!

 2. Mycket bra bok.
  Anneli Jansson, 25 december 2014

  Boken är lättläst, mycket lätt att förstå och väldigt pedagogiskt upplagd.Boken är väl värd sina pengar flerfaldiga gånger om. En mycket bra bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Rosenqvist

 • Orden och uttalet textbok

  Håkan Rosenqvist

  Orden och uttalet innehåller en grundlig beskrivning av ordens betoning och hur den hänger ihop med ordens ursprung och sammansättning. I boken finns även en presentation av befintliga ordböcker och jämförelser mellan dem vad gäller markeringen av...