Insikt Biologi 1 Lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Insikt
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2011-07-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 190 x 15 mm
Vikt
610 g
ISBN
9789127409583

Insikt Biologi 1 Lärobok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-07-15
642
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Böckerna i Insikt-serien har texter som förklarar, exemplifierar och konkretiserar allt från små celler till stora kretslopp. Texterna förstärks med många inspirerande foton och pedagogiska illustrationer. Alla kapitel avslutas med Insikter och Fundera vidare-frågor där eleverna kan repetera, läsa en kapitelsammanfattning och utmanas ytterligare.

Väcker nyfikenhet och reflektion

I böckerna används ett lättillgängligt språk som hjälper till att skapa nyfikenhet för ämnet. Texterna är berättande och exemplen utgår ifrån elevens perspektiv. Eleverna får mer än faktakunskaper - de uppmuntras till egen analys och reflektion som ger insikter.

Lärarhandledning med laborationer och uppgifter

Här finns laborationer att göra i klassrummet, begreppsträning, ordlistor, fördjupningsuppgifter samt instuderingsuppgifter. Dessutom finns förslag på mer komplexa uppgifter som kan användas som diskussionsunderlag eller provuppgifter. Syfte och mål med laborationer och övningar förklaras med en tydlig koppling till ämnesplanen. Med lärarhandledningens innehåll blir det lättare för läraren att anpassa undervisningen till varje elev.

Insikt Biologi 1

Läroboken inleds med ett kapitel som beskriver vetenskapligt arbetssätt. Det följs av kapitlet Så började det, där grunderna i cellbiologi och evolution läggs. I kapitlet Livets utveckling och historia förklaras evolutionsteorin ingående. Därefter kommer Etologi, Ekologi och Genetik. Genetiken finns även med genomgående i samtliga kapitel, eftersom förståelsen för sambanden mellan det lilla och det stora är viktigt. Ett sammanfattande kapitel om Människan och naturen belyser viktiga framtidsfrågor i en positiv anda.

Insikt Biologi 2

Läroboken inleds med en grundlig beskrivning av den eukaryota cellen för att sedan gå vidare till individen och dess olika organ. Växter och svampars livscykel och fysiologi beskrivs också. Frågor om hur arv och livsstil påverkar vår hälsa diskuteras mot bakgrund av de stora folksjukdomarna. I avsnittet Förälskelse och fortplantning förklaras reproduktionens anatomi och fysiologi. Boken avslutas med ett kapitel om bioteknik.

Kort om INSIKT

* Insikt är en läromedelsserie för biologi, naturkunskap och bioteknik
* Elevnära språk
* Håller kvar elevens intresse
* Passar bra för självstudier
* Lättillgängligt & engagerande
* Uppmuntrar till egen reflektion
* Förklarar & väcker nyfikenhet
* Tydlig koppling mellan smått & stort
* Skriven för gy 2011
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Insikt Biologi 1 Lärobok
 2. +
 3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 870 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Insikt Biologi 1 Lärobok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokens förklaring
  SHAYMAA AL-MUSAEDI, 30 september 2020

  Jag tycker att författarna beskrivs allt som handlar om ämnen på tydligt sätt. Dessutom finns viktiga information om många saker som vi behöver att lära oss om biologin.

 2. Mycket fokus på detalj
  Jill, 27 mars 2013

  Boken fokuserar för mycket på "fina ord" och små detaljer. Istället för att ge en bredd och förståelse för biologi i allmänhet. Man har också valt att stryka delar av innehåll som normalt finns i biologiböcker, tex jordens olika tidsperioder. Man skriver mycket som man avslutar med frågor typ vad tror du?, Det gör det svårt att ta till sig innehållet om man studerar på distans och inte ha en lärare tillgänglig som kan leda diskutionerna som boken efterfrågar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna