Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
PULS
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2011-06-03
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Sahlin, Marika (red.) / Fridlund, Åsa (red.) / Mälarstedt, Maria (red.) / Lundholm, Åsa (form)
Dimensioner
240 x 200 x 10 mm
Vikt
480 g
SAB
Uce
ISBN
9789127421707

PULS Kemi 7-9 Grundbok, fjärde upplagan

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-06-03
489
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PULS Kemi sträcker sig från kemins historia fram till i dag då vi brottas med frågor som rör klimatpåverkan och resursanvändning. Kemins begrepp, modeller och teorier har en central plats. Miljö- och hälsoperspektivet löper genom hela boken, till exempel i frågor som rör energi- och resursanvändning. Varje kapitel avslutas med instuderingsfrågor och sammanfattning.

Lärarhandledning

Till PULS Kemi finns en lärarhandledning med kopieringsunderlag. I den läggs stor vikt vid säkerhetsaspekten i samband med laborativt arbete, källkritisk granskning och värdering av information. Lärarhandledningen är webbaserad och består av pdf:er. Den kan laddas ner och delas med lärare på skolan.

Kostnadsfritt extramaterial

På webben finns bland annat elevövningar.

Digitalbok

Filmer, interaktiva bilder och självrättande tester.

* Filmerna (12 st) kompletterar texten och hjälper eleverna att skapa en bild av något, t.ex. norrsken. Filmerna gör kemin mer lättillgänglig och levande.

* De interaktiva bilderna (14 st) visar t.ex. vattnets kretslopp steg för steg. Inlärningen blir roligare och informationen mer lättillgänglig. Eleven trycker enkelt på de numrerade ”knapparna” för att se vad som händer i förloppets nästa steg.

* Självrättande tester (11 st) hör till varje kapitel. I början av kapitlet finns ett förkunskapstest som hjälper eleven att förstå vad som krävs för att kunna greppa kemin som finns i det kommande kapitlet. I slutet av varje kapitel finns ett kapiteltest som testar kunskaper som man bör ha tagit till sig i det lästa kapitlet.

Studiestöd på modersmål

Till PULS Kemi finns det studiestöd på modersmål som riktar sig till nyanlända elever och elever som endast har nybörjarkunskaper i svenska. Det består av en studiehandledning i ljudboksform kopplat läromedlet. Studiestödet är på elevens modersmål och hjälper eleven tillgodogöra sig lärobokens innehåll. För mer information se Inläsningstjänsts webbplats .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PULS Kemi 7-9 Grundbok, fjärde upplagan
  2. +
  3. PULS Teknik 7-9 Grundbok, fjärde upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt PULS Teknik 7-9 Grundbok, fjärde upplagan av Staffan Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av PULS Kemi 7-9 Grundbok, fjärde upplagan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fyller sin funktion
    Cecilia Maria , 13 oktober 2016

    Kemi plus är en tydlig och pedagogiskt uppbyggd lärobok. Den fyller sin funktion och man förstår kemi på ett lätt sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna