Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Matematik 5000
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
237 x 198 x 16 mm
Vikt
700 g
SAB
Ta
ISBN
9789127423640
Vanliga sökord
m2b

Matematik 5000 Kurs 2b Grön Lärobok

(16 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-08-08
543
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NYHET! Matematik 5000 är ett helt nytt läromedel som är anpassat till ämnesplanen Gy2011. Det täcker alla program på gymnasieskolan och finns även för introduktionsprogrammen och Komvux. I serien ingår också digitalböcker.

Utveckla dina elevers förmågor
I den nya ämnesplanen beskrivs de sju förmågorna som eleverna ska utveckla i matematik: begrepps-, procedur-, problemlösnings-, modellerings-, resonemangs-, kommunikations- samt relevansförmågan. Matematik 5000 ger eleverna mycket goda förutsättningar att utveckla dessa förmågor och nå kunskapsmålen genom en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper i böckerna.

Engagera eleverna och befäst viktiga kunskaper
De allt högre kraven på en varierad undervisning som både förmedlar kunskap och engagerar eleverna på djupet så att de verkligen förstår är inte så lätta att tillmötesgå. Samtidigt bäddar tanke och känsla i kombination ofta för mer bestående kunskaper och det har vi tagit fasta på när vi har vidareutvecklat läromedlet.

Förnyat och programanpassat innehåll
I Matematik 5000 är böckerna för de olika programmen uppdelade i färger. Samtliga böcker har nu större fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen jämfört med tidigare. Den gröna serien, kurs b-spåret, tar upp
samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar medan den blå serien, kurs c-spåret, är mer inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar.

Vilka böcker ska du välja?
- Röd resp. Gul serie för yrkesprogrammen
- Grön serie för SA, EK, ES och HU samt Komvux
- Blå serie för NA och TE

Nyheter för yrkesprogrammen
Serien omfattar flera nyheter på yrkessidan. För kurs 1 erbjuder vi två olika läroböcker för yrkesprogrammen: Kurs 1a Röd bok för de serviceinriktade yrkesprogrammen respektive Kurs 1a Gul bok för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen. Till dessa ger vi även ut två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas och Kurs 1a Gul Bas, som är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna. Basböckerna är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning och ett fokus på kursens grundläggande matematik.

Kurs 1a Röd Bas kan också användas på introduktionsprogrammen eftersom många teman i denna bok är inriktade på livet omkring oss, t.ex. sådant som har med omvårdnad, handel och service att göra.

Ett läromedel som gör det lätt att variera undervisningen
I Matematik 5000:s alla läroböcker finns några återkommande inslag: Aktiviteter, Kan du det här?, Historik, Blandade övningar,Tema, Problemlösning samt Problem för alla.

Aktiviteterna är mycket uppskattade och finns sedan tidigare ide fyra kategorierna Undersök, Upptäck, Diskutera och Laborera. I Matematik 5000 har vi infört ytterligare en kategori, Modellera, där eleverna får träna sin modelleringsförmåga. Tanken med aktiviteterna är bland annat att eleverna under vissa matematiklektioner ska få arbeta mer undersökande och kreativt samt ges en möjlighet att träna på att kommunicera matematik, ofta genom arbete i mindre grupper. Vid arbete med aktiviteterna får eleverna även möjlighet att bearbeta matematiska begrepp.

Kan du det här? i kombination med Diagnos är ett nytt uppslag i varje kapitelslut som ger eleverna ett verktyg för självvärdering eller för att bedöma och testa sina kunskaper i diskussion med andra elever.

Teman är en nyhet i alla Matematik 5000:s läroböcker. Vissa temanär allmänna och behandlar frågor som rör alla samhällsmedborgare. Andra teman är mer utpräglat programspecifi ka och knyter an till elevens övriga studier inom programmet och framtida yrkesval.

Historiksidorna är ännu ett inslag i linje med den nya ämnesplanen. Här
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematik 5000 Kurs 2b Grön Lärobok
 2. +
 3. Matematik 5000 Kurs 2a Röd & Gul Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000 Kurs 2a Röd & Gul Lärobok av Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne (häftad).

Köp båda 2 för 1086 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Matematik 5000 Kurs 2b Grön Lärobok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dåliga förklaringar och få exempel
  Annika, 5 januari 2015

  För att man ska kunna ta till sig innehållet i boken krävs det att man kan ha en lärare till hands som man kan fråga hela tiden, alternativt någon annan person som är kunnig. För få exempel och dåliga förklaringar. Ibland måste man gissa sig till vad som menas. Fungerar ej om man tänkt studera själv utan hjälp av någon annan.
  Svaren i facit hade kunnat vara mer utförliga också.

 2. Enkel
  Elli, 3 november 2014

  Super! Var först lite orolig att den skulle vara helt annorlunda mot Origo-boken som används på gymnasiet, men inuti ser de rätt lika ut trots allt. Hyfsat enkel bok och lätt att förstå uträkningarna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna