Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Serie
ABC-klubben
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2012-08-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Sundmyr, Eva (red.) / Dolmark, Anita (form)
Illustratör/Fotograf
Catharina Nygård, Thomas Fröhling
Dimensioner
290 x 215 x 15 mm
Vikt
493 g
SAB
Fc
ISBN
9789127424418
ABC-klubben åk 2 Diamantjakten Lärarhandledning (häftad)

ABC-klubben åk 2 Diamantjakten Lärarhandledning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-08-07
675
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I läsläran ingår läseböcker i olika nivåer för att ge en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen. Det finns arbetsbok i två versioner, bonusbok, läxbok och lärarhandledningar samt lärarwebb.

Det här är den spännande berättelsen för årskurs 2!

ABC-klubben, barnen Asta, Bea och Cesar, kastas nu in i ett nytt äventyr. Läraren Olle har hittat på ett spännande projekt där en nalle ska skickas ut i världen med en lapp runt halsen: "Skriv tillbaka till klassen om vad nallen varit med om." Bea, som just kommit tillbaka från en utlandsresa, bestämmer sig för att skänka en av sina nallar till projektet och nallen placeras utanför skolgrinden. För sent får Bea veta att mamma har gömt mormors diamantring inuti just den nallen. Hon hade velat lura eventuella inbrottstjuvar under tiden de var borta. En jakt efter diamanten börjar. Regelbundet får ABC-klubben livstecken från nallen, men de ligger ständigt ett steg efter.

Läsebok A, B och På väg

Läseboken Diamantjakten finns i tre versioner. Böckerna innehåller samma berättelse, men A-boken har inte lika mycket text som B-boken. Den blå På väg-boken har minst textmängd och ökat bildstöd. Alla kapitel börjar och slutar på samma sidor i de olika versionerna. Läseböckerna finns också i digitalt format med intalat ljud. Böckerna finns även digitalt med alla tre versioner i en och samma produkt. I den digitala läseboken finns funktioner som talsyntes med medföljning, möjlighet att ändra typsnitt, läslinjal och andra funktioner.

Arbetsbok

I arbetsboken utvecklar barnen sin läsning och skrivning. Till texterna i läseböckerna finns läsförståelse- och skrivuppgifter där eleverna bl a tränar att skriva egna texter i de texttyper de mött i läseboken. Inom de första språkläremomenten övas alfabetisk ordning, ordbildning och stavning.

Arbetsbok Fokus

Arbetsbok Fokus passar elever som behöver ett tydligt upplägg med utvalda uppgiftstyper, bilder som stödjer innehållet och vägledande exempel. Arbetsbok och Arbetsbok Fokus är strukturerade så läraren kan undervisa elevgruppen inom samma område.

Lärarhandledning med lärarwebb

Lärarhandledningen inleds med en artikel om läsförståelse skriven av Barbro Westlund. Därefter följer en lättanvänd handledning med metodiska tips till kapitlen i läseböckerna och arbetsboken. Bland kopieringsunderlagen finns bl.a. arbetsblad som förenklar individualiseringen i klassrummet.

På lärarwebben finns material för dig som lärare att använda vid genomgångar i klassrummet. Bilder och övningar från lärarhandledningen har gjorts interaktiva, så att ni kan laborera och låta alla elever vara delaktiga. I lärarwebben ingår också bildspel till läseboken, digital version av arbetsbok, arbetsbok fokus, lärarhandledning samt kopieringsunderlag. Vid köp av lärarhandledningen ingår ett års licens till lärarwebben. Efter 12 månader kan du förnya din licens och köpa webben separat.

Kompletterande lärarhandledning för språkstödjande undervisning

Den språkst&oum
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ABC-klubben åk 2 Diamantjakten Lärarhandledning
  2. +
  3. ABC-klubben åk 3 Nyckeln till skatten Läsebok På väg

De som köpt den här boken har ofta också köpt ABC-klubben åk 3 Nyckeln till skatten Läsebok P... av Mats Wänblad (häftad).

Köp båda 2 för 975 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av ABC-klubben åk 2 Diamantjakten Lärarhandledning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Perfekt lärarhandledning!
    Anna Kristina Fransson, 10 september 2014

    Jag tycker att boken på ett mycket bra sätt talar om hur man kan arbeta med läseboken. Den visar vilka ord man kan beskriva innan för att eleverna ska ha en förförståelse för texten. Den ger även olika förslag på hur man kan arbeta vidare med texten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna