Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2013-04-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
391 g
ISBN
9789127429635

English Handbook

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-04-24
348
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur lägger man upp ett argumenterande tal? Vad är skillnaden mellan feature story och news item? Vilka vanliga misstag gör svenska elever i engelska? Det svarar The English Handbook på!

Speaking

Här finns anvisningar och övningar på förberedda och improviserade talsituationer som till exempel presentation, högtidstal, formellt möte, debatt och seminarium. Här finns också praktiska verktyg för att utveckla retorik, stilnivåer, kroppsspråk och interkulturell medvetenhet.

Writing

Här presenteras modeller för vanliga texttyper i Engelska 5, 6 och 7, bland annat argumenterande text, formellt brev, vetenskaplig artikel och nyhetsartikel. Eleverna får goda och dåliga exempel samt jämförelser mellan olika genrer. Dessutom finns information och övningar som rör textbindning och disposition samt textbearbetning, plagiat och källhänvisning.

Reading

Vad innebär det att läsa mellan raderna? Här behandlas strategier och tekniker för olika typer av läsning: skimming, scanning och close reading. Hur skiljer sig skönlitteratur från faktatexter? Vi går igenom vanliga litterära genrer på ett lättsamt sätt med hjälp av exempeltexter, jämförelser och övningar i källkritik.

Listening

Här finns praktiska tekniker och strategier för olika lyssningssituationer: att lyssna efter huvudbudskap och detaljer, att bättre förstå och minnas en föreläsning, eller att hitta fällorna i det Nationella provet. Hörövningar med manus och uppgifter finns på bokens webbplats.

Vocabulary & Grammar

Eleverna övar och utvärderar olika sätt att utöka sitt ordförråd. Vi listar och ger tips på hur man kan undvika de vanligaste grammatiska misstagen som svenska elever gör i engelska. Extra träning finns på webbplatsen.

Kostnadsfritt extramaterial

The English handbook fortsätter på webben! Här finns bland annat extra arbetsblad, ljudfiler, facit till bokens uppgifter och elev övningar.

Digitalbok

Digitalboken är inläst med naturligt tal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. English Handbook
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av English Handbook. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok som det är bra att börja på att skriva.
  Ruhiyya Mammadova Jalilpour, 19 februari 2014

  Jag tycker att det finns olika förklaringar i boken och det är bra att bygga mera fantasier om målet. Jag skulle rekomendera boken till de som kan inte eller är svårt att börja och skriva eller hitta på. Jag köpte den men det behövde inte mig och jag har gett till min dotter för att det är svårt för henne att hitta på och börja på att skriva om något.
  Hon har blivit glad när jag gett boken till henne och hon har läst och hon är nöjd.

  Tack för att ni har en sådant bok som hjälper... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Eklycke