SOL 4000 Geografi Stadiebok 7-9 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOL 4000
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2013-04-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Crafoord, Helen Miller (form)
Dimensioner
240 x 185 x 25 mm
Vikt
1007 g
ISBN
9789127429949

SOL 4000 Geografi Stadiebok 7-9

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-04-26
718
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
SOL 4000 Geografi

SOL 4000 Geografi täcker in och behandlar det centrala innehållet i kursplanen för Lgr 11. Det betyder bland annat att eleverna med hjälp av böckernas innehåll kan utveckla kunskaper om och göra jämförelser mellan olika geografiska förhållanden.
Geografi 7

Geografi 7 innehåller två teman. Temat Vår värld ger en bred orientering om den värld vi lever i: länder, världsdelar och klimat om råden. Vår livsmiljö handlar om den ömtåliga bio sfären: luften, marken och vattnet. På särskilda sidor diskuteras sårbara platser som regnskogar och ökenområden och hur den förstärkta växthus effekten påverkar oss.
Geografi 8

Även Geografi 8 innehåller två teman. Det första, Människan och naturen, handlar om våra basnäringar: jorden, skogen, haven och marken. Det behandlar också industri, tjänster och service, transporter och kommunikation samt energi.

I åttans bok tar specialsidorna upp intressekonflikter. Det kan vara om rätten till mark och hur marken ska användas eller hur framtidens fiskenäring ska utformas för att vara lång siktigt hållbar.
Geografi 9

I Geografi 9 heter temana Människan och miljön och Sju länder i världen. I Människan och miljön lyfts frågor om befolkning, ojämlika levnadsvillkor och hållbar utveckling. I sju länder kan eleverna läsa om USA, Kina, Nigeria och fyra länder till.

I nians bok återkommer rubriken Våra sårbara platser. Här handlar det bland annat om Mississippifloden i USA och de åter kommande jordbävningarna i Japan.
Lärarhandledningarna

Lärarhandledningarna beskriver ämnets karaktär och syfte, kursplanens centrala innehåll och innehåller hjälp och stöd till bedömning, undervisningstips, facit och arbetsblad till eleverna. Lärarhandledningarna består av nedladdningsbara pdf:er och kan delas med lärare på skolan.
Digitalt

SOL 4000 Geografi finns som digitalbok och som extramaterial till tryckt bok, som innehåller:

* Quiz
* Bildspel
* Interaktiva bilder
* Ord- och begreppsträning
Studiestöd på modersmål

Till SOL 4000 Geografi finns det studiestöd på modersmål som riktar sig till nyanlända elever och elever som endast har nybörjarkunskaper i svenska. Det består av en studiehandledning i ljudboksform kopplat läromedlet. Studiestödet är på elevens modersmål och hjälper eleven tillgodogöra sig lärobokens innehåll.
Fokusböckerna arbeta på två språkliga nivåer

Med SOL 4000 och SOL 4000 Fokus kan du arbeta med dessa texter på två språkliga nivåer. Tack vare att böckerna har samma rubriker och samma innehåll kan du använda dem samtidigt i klassrummet. Du kan alltså enkelt individanpassa undervisningen, vilket är extra viktigt om eleverna befinner sig på olika språkliga nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL 4000 Geografi Stadiebok 7-9
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 847 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »