Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2014-07-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Rådling, Sara (red.) / Lanning, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Lanning
Dimensioner
296 x 210 x 3 mm
Vikt
179 g
ISBN
9789127437968
LäsSexan - Kartläggningstester för åk 6 (häftad)

LäsSexan - Kartläggningstester för åk 6

Häftad Svenska, 2014-07-07
733
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
LäsSexan

Inom läsforskningen förordas att kartlägga och säkerställa elevers läsförmåga. En viktig del i läsförmågan är ordavkodningen, vilken behöver följas upp och kartläggas. Detta gäller inte bara för yngre nybörjarläsare utan även för elever i senare årskurser. Särskilt angeläget är det att utröna med vilket flyt ordavkodningen sker, eftersom ett bristfälligt läsflyt påverkar läsförståelsen negativt.

LäsSexans två kartläggningsprov, Vilket ord är rätt stavat? och Vilket ord låter som ett riktigt ord? är normerade på höstterminen i årskurs 6 på 557 elever. Proven mäter ortografisk och fonologisk läsning, och ger information om färdighet i ordavkodning och läsflyt. De tar bara tre minuter vardera att genomföra och kan göras i grupp.

Kartläggningen hjälper dig som lärare att identifiera de elever som behöver träna sitt läsflyt, och kan utgöra ett underlag för hur du bör anpassa undervisningen. Genom proven får du också indikationer på om det är något särskilt som behövs tränas inför nationella proven.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LäsSexan - Kartläggningstester för åk 6
  2. +
  3. Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlo... av Nils Håkanson (pocket).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maj-Gun Johansson

  • LäsEttan - Kartläggningstester för åk 1

    Maj-Gun Johansson

    Läsettan - Test i avkodning och bokstavskännedom Diagnoserna testar hur eleverna klarar att snabbt benämna bokstäverna samt läsa högfrekventa funktionsord, innehållsord och nonsensord. Funktionsord och innehållsord är för eleven vanliga ord och bö...