Input Minecraft som pedagogiskt verktyg
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2017-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lanning, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Lanning
Dimensioner
240 x 185 x 7 mm
Vikt
303 g
ISBN
9789127446823
Input Minecraft som pedagogiskt verktyg

Input Minecraft som pedagogiskt verktyg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Övrigt Svenska, 2017-01-09
390
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!

Minecraft som pedagogiskt verktyg


Datorspelande är en stor del av många elevers vardag. Om de inte spelar spel, så har de spel i tanken. Därför finns det en väldig kraft i att använda sig av spel i pedagogiken. Eleverna känner sig bekräftade i sitt intresse och det blir enklare för eleverna att ta till sig kunskap och skolan blir givande, rolig och kreativ.
Användbart IT-verktyg

Minecraft kan fungera som ett verktyg för eleverna att skapa och berätta om vad de kan och har lärt sig. Det blir ett sätt att förvalta och förmedla den kunskap de tagit till sig och ett slags levande kollage där de kan uttrycka sig och bygga skapelser som aldrig tidigare varit möjligt. Genom att samarbeta med varandra ges eleverna möjlighet att reflektera över sina byggen genom att förklara och samtala. Med en stark pedagogisk tanke utifrån mål och styrdokument, IT-verktyg och demokratiska ramar skapas ett effektivt, kreativt och öppet förhållningssätt.
Forskningsbaserad undervisning

Forskning visar på att spel kan ha positiva effekter på individer och kunskapsintagande om de används på rätt sätt. Boken tar upp vad forskning visar och vad som gör Minecraft till ett bra pedagogiskt verktyg. Här finns också idéer till hur du som lärare kan undervisa nyanlända, elever med sociala fobier och elever med olika neuropsykiatriska funktionshinder.
Konkret guide

Boken tar upp alla delar av Minecraft som du som lärare behöver känna till, och beskriver lättfattat hur du går tillväga för att starta ett arbete i klassen och vad du behöver tänka på. Författaren tipsar om olika sätt att arbeta på lektionerna eller med längre projekt och hur man får eleverna att fokusera på vad som är viktigt att tänka på när de ska använda ett spel.

En bok i Inputserien

Inputserien består av böcker skrivna av lärare och forskare. De ger dig handfasta undervisningstips skrivna utifrån författarens personliga erfarenheter och med vetenskaplig förankring. En Inputbok går att använda direkt i din undervisning och lämpar sig väl för kollegialt lärande.

Vi vill att du ska få inspiration och ny kunskap som är vetenskapligt förankrad och paketerad i ett lättillgängligt format.

Behöver du mer input till din undervisning? Se alla titlar på nok.se/input
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Input Minecraft som pedagogiskt verktyg
  2. +
  3. Input Bedömning av elevtext - enligt Lgr11 o Lgy11

De som köpt den här boken har ofta också köpt Input Bedömning av elevtext - enligt Lgr11 o Lgy11 av Anne Palmér, Eva Östlund-Stjärnegårdh (häftad).

Köp båda 2 för 780 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Input Minecraft som pedagogiskt verktyg. Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Emmanuel (Göteborg), 20 januari 2021

    Boken ger en väldigt bra överblick till hur man kan använda Minecraft i undervisningen. Den har också många bra och konkreta exempel. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner