Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2017-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lanning, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Lanning
Dimensioner
240 x 185 x 10 mm
Vikt
469 g
ISBN
9789127446847
Input Entreprenöriellt lärande i matematik : Vad, hur, varför? (inbunden)

Input Entreprenöriellt lärande i matematik : Vad, hur, varför?

Inbunden Svenska, 2017-08-15
377
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan man stärka elevers möjlighet att lära sig matematik med entreprenöriell matematikundervisning? Och kan entreprenöriell matematikundervisning stärka elevers möjlighet att utveckla ett förhållningssätt som utvecklar entreprenörskap?

För att svara på dessa frågor har en grupp forskare tillsammans med verksamma lärare planerat, genomfört och utvärderat entreprenöriell matematikundervisning i ett projekt som kallas ELMA. En av förmågorna i matematik är att formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt att värdera valda strategier och metoder. Eftersom det verkar finnas många paralleller mellan idéerna bakom problemlösning och entreprenöriellt lärande, blev problemlösning en av utgångspunkterna när projektet initierades. Och flera av de aktiviteter som genomfördes var av problemlösande karaktär.

Boken beskriver vad entreprenöriellt lärande är, olika perspektiv på entreprenörskap och hur det kan appliceras på matematikundervisningen. Du får också läsa om inspirerande autentiska exempel på entreprenöriell matematikundervisning. Detta för att du ska få motivation till att själv komma igång.
En bok i Inputserien

Inputserien består av böcker skrivna av lärare och forskare. De ger dig handfasta undervisningstips skrivna utifrån författarens personliga erfarenheter och med vetenskaplig förankring. En Inputbok går att använda direkt i din undervisning och lämpar sig väl för kollegialt lärande.

Vi vill att du ska få inspiration och ny kunskap som är vetenskapligt förankrad och paketerad i ett lättillgängligt format.

Behöver du mer input till din undervisning? Se alla titlar på nok.se/input
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Input Entreprenöriellt lärande i matematik : Vad, hur, varför?
  2. +
  3. Input Bedömning av elevtext - enligt Lgr11 o Lgy11

De som köpt den här boken har ofta också köpt Input Bedömning av elevtext - enligt Lgr11 o Lgy11 av Anne Palmér, Eva Östlund-Stjärnegårdh (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna