Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOL NOVA
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2021-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 200 x 9 mm
Vikt
390 g
SAB
N
ISBN
9789127450431
SOL NOVA Geografi 8 (häftad)

SOL NOVA Geografi 8

Häftad,  Svenska, 2021-08-11
267

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I SOL NOVA Geografi får eleven kunskaper om varför vår jord ser ut som den gör och vad som bidrar till att den hela tiden formas och förändras. Utgångspunkten är att eleven ska förstå den värld hen lever i, för att kunna planera för en hållbar framtid.

Geografi 7 inleds med ett kapitel om vad geografiämnet handlar om och varför vi läser just geografi. Därefter följer kapitel som behandlar kartan, jordens inre och yttre krafter, jordens befolkning samt resurser och hållbarhet. I läromedlet finns även ett kapitel med relevant namngeografi. I Geografi 7 läggs grunderna för att förstå geografiämnets karaktär.

Geografi 8 fördjupar elevernas kunskaper om hur vi skapar en hållbar framtid när vi brukar, förädlar och transporterar resurser. Till exempel lyfts områden som produktion och konsumtion, handel och transporter samt klimat i förändring. Läromedlet avslutas med ett kapitel om Agenda 2030.

Geografi 9 utvecklar elevernas kunskaper om jordens befolkning. Eleverna får exempelvis kunskaper om hur människor har förflyttat sig över jorden och vilka konsekvenser som uppstår i spåren av det. Kapitel om människors skilda levnadsvillkor i världen samt städer i förändring är ytterligare exempel på innehåll. Den återkommande frågan är hur livet på jorden kan bli hållbart. Läromedlet avslutas med ett kapitel där eleverna får analysera geografiska frågor ur olika perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL NOVA Geografi 8
  2. +
  3. SOL NOVA Religion 8

De som köpt den här boken har ofta också köpt SOL NOVA Religion 8 av Boel Nygren, Jennie Rosén, Leif Berg, Gunilla Rundblom (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna