Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOL NOVA
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2021-10-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 200 x 12 mm
Vikt
461 g
SAB
K
ISBN
9789127450479

SOL NOVA Historia 8

Häftad,  Svenska, 2021-10-01
294
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I SOL NOVA Historia får eleverna veta mer om hur vi människor och våra samhällen har förändrats genom historien. Läromedlet följer de långa utvecklingslinjerna i historien, till exempel makt, migration och levnadsvillkor. Eleverna får kunskaper om viktiga historiska händelser och personer samt många möjligheter att arbeta med dessa utifrån historiska källor och historiebruk. Röda tråden före respektive kapitel visar tidslinjer och tydliggör samband mellan tidsperioder.

Historia 7 består av sex kapitel som sträcker sig från vår förhistoria, via civilisationers framväxt och antiken, till nya tidens världshandel och kolonialism. I varje kapitel finns övningar där eleverna får granska och tolka källmaterial samt resonera om historiebruk kopplat till den aktuella tidsperioden.

Historia 8 fördjupar elevernas kunskaper om orsaker till och konsekvenser av historiska förändringar. Här får eleverna läsa om det amerikanska frihetskriget och den franska revolutionen, om industrialisering, europeisk nationalism och imperialism samt det första världskriget. Även här får eleverna möta källmaterial och analysera historiebruk kopplat till tidsperioden.

Historia 9 behandlar mellankrigstiden, andra världskriget, efterkrigstiden med kalla kriget, demokratiseringen och framväxten av det svenska välfärdssamhället samt nya utmaningar i en globaliserad värld. Genom begreppen kontinuitet och förändring får eleverna läsa om de långa utvecklingslinjerna i historien och även blicka mot framtiden. Precis som tidigare finns övningar i källor och historiebruk kopplat till varje kapitel och tidsperiod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL NOVA Historia 8
  2. +
  3. SOL NOVA Geografi 8

De som köpt den här boken har ofta också köpt SOL NOVA Geografi 8 av Ludvig Myrenberg, Tomas Torbjörnsson, Anna Tyrefors (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna