Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gilla svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2018-12-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 202 x 14 mm
Vikt
559 g
SAB
Fc
ISBN
9789127452183

Gilla svenska B Elevbok

Häftad,  Svenska, 2018-12-27
378
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gilla svenska utgår ifrån kursplanen för sfi kurs B och baseras på cirkelmodellen med konkreta mål och synliga strategier.

Elevboken består av 12 kapitel med teman som är relevanta för vuxna elever som ska etablera sig i Sverige. De får kunskap om svenska förhållanden och koder, aktuella händelser och ett funktionellt språk som de kan använda direkt efter första lektionen. Boken är uppbyggd med progression inom respektive kapitel. Och varje kapitel är fristående för att det ska vara flexibelt för elev och lärare vid kontinuerligt intag.

Strukturen är baserad på cirkelmodellen

Alla kapitel har en tydlig struktur med återkommande moment: tydliga mål i början av kapitlet, förförståelse och strategier inför varje färdighet, grammatik och digital kompetens. Färdigheterna är indelade utifrån kursplanen för sfi och består av: läsförståelse, hörförståelse, skriftlig färdighet och muntlig interaktion och muntlig framställning.

Fokus på läsförståelse

I Gilla svenska får eleverna träna på att läsa och förstå, sammanfatta och återberätta samt svara på mellan raderna-frågor. I varje kapitel finns huvudtexter i två texttyper på två nivåer:

* en berättelse som introducerar temat och som ger eleven en bra grund för att fortsätta fördjupa sig.
* en artikel på lite högre nivå som ger eleven extra utmaning och möjlighet att arbeta vidare mer självständigt.

Grammatik i en kontext

I varje kapitel finns en kort grammatikgenomgång. Alla övningar och exempel i förklaringarna utgår från det ordförråd som eleverna har tränat i kapitlet. Utöver det finns även en grammatikdel i slutet av boken. Tillsammans med webbövningarna och kopieringsunderlagen får då eleverna mycket repetition för att befästa sina kunskaper.

Digital kompetens

Ett återkommande moment i boken är digital kompetens som består av uppgifter där elever får utveckla sina färdigheter att söka efter information på internet. Eleven får extra stöd genom digitalt extramaterial som ingår i varje kapitel, till exempel filmade samtal som ger eleven möjlighet att arbeta självständigt. Det finns även en mängd extraövningar på elevwebben, till exempel uttalsövningar, extra hörövningar, extra läsförståelse, grammatik- och ordkunskapsövningar.

Lärarmaterial

Till Gilla svenska hör en lärarwebb med en tydlig struktur för att enkelt nå allt lärarmaterial som finns tillgängligt. Materialet består av lärarinstruktioner och diverse stöd till undervisningen som kopieringsunderlag, hörövningar, tester för varje kapitel, skrivmallar, bedömningsmatriser samt råd och tips för viktiga moment i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gilla svenska B Elevbok
  2. +
  3. Gilla svenska C Elevbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gilla svenska C Elevbok av Sanna Lundgren, Caroline Croona (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna