Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOL NOVA
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2022-07-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 200 x 9 mm
Vikt
390 g
SAB
O
ISBN
9789127453951
SOL NOVA Samhälle 9 (häftad)

SOL NOVA Samhälle 9

Häftad, Svenska, 2022-07-22
267
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
SOL NOVA är ett nytt heltäckande läromedel, nära knutet till kursplanen, där både innehållet och ämnesspråket är i fokus. Serien består
av årskursböcker i de fyra SO-ämnena. I SOL NOVA Samhälle får eleverna bland annat undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och se konsekvenser av samhällsförändringar.

I SOL NOVA Samhälle får eleven kunskaper om vad som påverkar och formar det samhälle vi lever i. Läromedlet hjälper eleverna att exempelvis kunna se samhällsfrågor ur olika perspektiv och förstå konsekvenser av olika samhällsförändringar. Eleverna får möjlighet att på olika sätt upptäcka hur de mänskliga rättigheterna genomsyrar samhällsstrukturer och processer.

Samhälle 7 inleder med ett kapitel om vad samhällskunskapsämnet handlar om och varför vi läser just samhällskunskap. Där efter följer områden som identitet, befolkning, mänskliga rättigheter, nationella minoriteter samt media. Boken avslutas med ett kapitel om lag och rätt.

Samhälle 8 har fokus på hur samhällen styrs. Här behandlas till exempel Sveriges politiska system, styrelseskick och politiska ideologier. Boken beskriver också hur det gemensamma europeiska beslutsfattande i EU går till. Det finns även ett avsnitt om arbetsmarknad och arbetsliv.

Samhälle 9 belyser områden som samhällsekonomi och hur vår välfärd är uppbyggd och fungerar. Därefter blickar boken ut i världen med ett avsnitt om FN, globalisering och internationella konflikter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL NOVA Samhälle 9
  2. +
  3. SOL NOVA Geografi 9

De som köpt den här boken har ofta också köpt SOL NOVA Geografi 9 av Tomas Torbjörnsson, Ludvig Myrenberg, Anna Tyrefors (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna